Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser

Nougatmousse 8

Her har du en supernem opskrift på en lækker nougatmousse, der passer perfekt som dessert til en god middag uanset anledning. Og så er opskriften supersimpel, og kræver kun 5 ingredienser.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

  • 3 bl. Husblas
  • 1 dl Piskefløde
  • 2,50 dl Piskefløde
  • 0,25 dl Cognac (Cointreau eller revet appelsinskal fra ½ øko appelsin kan også bruges)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Læg husblassen i blød i det kolde vand i 5 min.
  2. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme fløde.
  3. Skær nougaten i små stykker, og rør den i den varme fløde. Rør til nougatmassen er jævn, og lad den køle af til stuetemperatur.
  4. Pisk 2,5 dl piskefløde til let flødeskum, og vend den i den let cremede nougatmasse. Smag til med f.eks. Cointreau, og fordel cremen i 8 glas. Kom evt. moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i glassene, så undgår du mousse på glassets kant.
  5. Sæt moussen i køleskabet i mindst 2 timer, og servér dem evt. pyntet med chokoladesauce og friske bær eller dragerede mandler (som på billedet).

Tip

Frygt ikke husblassen – når den smeltes i den varme fløde, og nougaten derefter straks røres i, er der ingen fare for trævler. Vend flødeskummet i når konsistensen er let cremet, ligesom almindelig yoghurt, så bliver moussen perfekt.

Find flere dessertopskrifter lige her. Eller prøv vores chokolademousse.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften