Nougatmousse 8
Her har du en supernem opskrift på en lækker, blød nougatmousse, der passer perfekt som dessert til en god middag, uanset anledning. Opskriften er supersimpel, og kræver kun 4 ingredienser. Pynt eventuelt moussen med knassende hasselnødder eller friske bær.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
-
Nem nougatmousse
- 3 bl. Husblas
- 1 dl Piskefløde
- 2,50 dl Piskefløde
-
Pynt
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
- Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, pres overskydende vand fra, og smelt den i den varme fløde.
- Skær nougaten i små stykker, og rør den i den varme fløde. Rør til nougatmassen er jævn, og lad den køle af til stuetemperatur.
- Pisk 2,5 dl piskefløde til let flødeskum, og vend den i den let cremede nougatmasse. Fordel cremen i 8 glas. Kom evt. moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i glassene, så undgår du mousse på glassets kant.
- Sæt moussen i køleskabet i mindst 2 timer, og servér dem evt. pyntet med chokoladesauce, hasselnødder og friske bær.
Tip
Frygt ikke husblassen – når den smeltes i den varme fløde, og nougaten derefter straks røres i, er der ingen fare for trævler. Vend flødeskummet i, når konsistensen er let cremet, ligesom almindelig yoghurt, så bliver moussen perfekt.
Find flere dessertopskrifter lige her. Eller prøv vores chokolademousse.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.