Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Prinsessekage med hvid chokolademousse 15

Her er opskriften på en af de lidt svære kager - nemlig Prinsessekagen med hvid chokolademousse og mazarinbund. Barbien er trukket i sin store, flotte krinoline af fondant og chokolade!

ODENSE figurmarcipan er blandet sådan, for at få farverne på billedet:

  • 200 g rød marcipan og 100 g rosa marcipan
  • 100 g rød marcipan og 150 g rosa marcipan
  • 50 g rød marcipan og 200 g rosa marcipan
  • 100 g hvid marcipan og  100 g rosa marcipan
  • 150 g hvid marcipan og  50 g rosa marcipan
  • 200 g  hvid marcipan

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smørret lidt ad gangen, derefter æggene et ad gangen. Vend derefter mel i og bland godt sammen.
  2. Smør massen ud på 2 bageplader med bagepapir og bag ved 160°C i ca. 20 min.
  3. Udblød husblas i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kog fløden op og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i chokoladen.
  4. Pisk det hele godt sammen til en ensartet masse. Lad cremen køle af til stuetemperatur.
  5. Pisk piskefløden til flødeskum. Vend derefter flødeskummet i chokoladen.
  6. Samling: Kagen lægges sammen i en rund skål (fx margretheskål 5 l). Skær bundene i forskellige ringe, så det passer til udformningen på skålen. Brug evt. skålen til at skære den største ring.
  7. Kom skiftevis bund, mousse, bund, mousse, etc. indtil skålen er fyldt op eller den har den ønskede størrelse (gem lidt mousse til at smøre kagen op med senere).
  8. Sæt kagen på køl i min 3 timer og gerne natten over.
  9. Når kagen er støbt og fast, vendes den ud af skålen og smøres op med det sidste hvid chokolademousse.
  10. Rul 350 g hvid marcipan ud og læg den over kagen. Derefter blandes marcipan i de farver man ønsker kjolen skal have. Når de forskellige farver er blandet, starter man i bunden af kagen med den mørkeste farve.
  11. Marcipanen rulles ud og skæres i baner af 2 cm i bredden. Anvend en paletkniv eller lign. og dyp den i en smule olie inden den bruges til at glatte kanten af marcipan-båndet, så det bliver en smule ”kruset”.
  12. Sæt marcipanbåndet fast på kagen med en smule vand eller klar alkohol - lag efter lag.
  13. Lav små folder i båndet, når det sættes på kagen, så det rynker. Fortsæt indtil hele kagen er dækkes med foldede marcipanbånd.
  14. Når kagen er støbt, kan man skære et hul til dukken og sætte hende deri. Alternativt kan man tage benene af dukken.

Tip

Se tips til den foldede marcipankant under tips og tricks.

Kagen kan med fordel laves færdig dagen før. Opbevares på køl med husholdningsfilm.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Relateret video

Foldet marcipanbånd - Inspiration til kageovertræk

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften