Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Fodboldkage med jorbærcreme 10

Score et mål af smag med vores uimodståelige fodboldkage med jordbærcreme! Denne fantastiske kreation forener de lækreste smagsoplevelser med et legende fodboldtema. Lad os guide dig gennem opskriften nedenfor. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. ½ dl fløde koges op og hakket hvid chokolade tilsættes under omrøring. Afkøles lidt. Jordbær renses, og skæres i mindre stykker. Husblas sættes i blød i koldt vand i 12 minutter.
  2. Vaniljekorn blandes i fløde-chokolade cremen, og husblas smeltes, og tilsættes. 2½ dl fløde og 25 g sukker piskes op til en blød creme. Herefter vendes cremen ned i piskefløden. Rør det godt sammen og tilsæt jordbærstykkerne.
  3. En lagkagebund lægges ned i en glasskål på ca. 21 cm. Fordel frugtcremen og lagkagebunde i lag og afslut med en lagkagebund. Skær kanten pænt til og sæt kagen på køl i ca. 4 timer eller til dagen efter. Vend kagen ud af formen og smør lidt pisket piskefløde på kagen inden marcipanlåget lægges på.
  4. Markér felterne på fodbolden med en palet eller ostehøvl og dekorér felterne med smeltet mørk overtræk.

Tip

Hvis der bruges marcipan i stedet for marcipanlåg, er det lettest at udrulle marcipanen med en kagerulle imellem to stykker plast.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften