Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Forårslagkage 12

Her får du opskriften på en flot og nem forårslagkage med vaniljecreme og blomsterpynt af fondant. Kagen inddeles i lag af vaniljecreme og lagkagebund. Forårslagkagen kan selvfølgelig overtrækkes med din ønskede farve!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Lagkagebunde

  • 150 g Farin
  • 150 g Sukker
  • 2,50 dl Olie
  • 4 Æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 300 g Hvedemel
  • 1 tsk Natron
  • 2 tsk Kanel (stødt)
  • 0,50 tsk Ingefær (stødt)
  • 1 knsp. Salt
  • Creme

  • 4,50 dl Sødmælk
  • Smørcreme

  • 100 g Smør
  • 50 g Flormelis
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • Pynt

  • 300 g
  • 150 g

Sådan gør du

  1. Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen.
  2. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.
  3. Pisk ODENSE Vaniljecreme med 4,5 dl sødmælk.
  4. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig smørcreme.
  5. Når kagen er afkølet kan den deles i det antal bunde som man ønsker. Vaniljecremen fordeles på kagebundene. Smørcremen smøres i et tyndt lag uden på kagen, så kagen nemt kan overtrækkes med grøn fondant.
  6. Rul grøn fondant ud til en stor rund cirkel (ca. Ø 35 cm) og overtræk kagen. Rul hvid fondant ud og udstik blomster. Blomsterne limes på kagen med spiseligt lim.

Tip

Brug spiseligt lim af tylospulver til at lime blomsterne fast på kagen.

Tilsæt 1 blad husblas til vaniljecremen for at få et skarpere snit og en fastere creme.

 

Find flere lagkageopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften