Forårslagkage 12
Her får du opskriften på en flot og nem forårslagkage med vaniljecreme og blomsterpynt af fondant. Kagen inddeles i lag af vaniljecreme og lagkagebund. Forårslagkagen kan selvfølgelig overtrækkes med din ønskede farve!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Lagkagebunde
- 150 g Farin
- 150 g Sukker
- 2,50 dl Olie
- 4 Æg
- 1 tsk Bagepulver
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk Natron
- 2 tsk Kanel (stødt)
- 0,50 tsk Ingefær (stødt)
- 1 knsp. Salt
-
Vaniljecreme
- 2 dl Sødmælk
- 1,75 dl Piskefløde
- 0,50 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 40 g Sukker
- 30 g Maizena
- 2 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1,75 dl Piskefløde til flødeskum
-
Smørcreme
- 100 g Smør
- 50 g Flormelis
- 1 tsk Vaniljesukker
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kagebund
- Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt revet marcipan. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.
Vaniljecreme
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende 1 dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
- Pisk fløden til let skum og vend den i cremen.
Smørcreme
- Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig smørcreme.
Samling
- Når kagen er afkølet kan den deles i det antal bunde som man ønsker. Vaniljecremen fordeles på kagebundene. Smørcremen smøres i et tyndt lag uden på kagen, så kagen nemt kan overtrækkes med grøn fondant.
- Rul grøn fondant ud til en stor rund cirkel (ca. Ø 35 cm) og overtræk kagen. Rul hvid fondant ud og udstik blomster. Blomsterne limes på kagen med spiseligt lim.
Tip
Brug spiseligt lim af tylospulver til at lime blomsterne fast på kagen eller
Find flere lagkageopskrifter lige her