Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Gulerodskage med fondant gulerødder 14

Her er en opskrift på en unik gulerodskage med lækker vaniljecreme der udfordrer den ellers klassiske gulerodskage. Kagen kan pyntes med choko karamel og små gulerødder lavet af fondant. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

  • Kagebunde

  • 1 stk. Pasteuriseret æggeblomme
  • 150 g Farin
  • 150 g Sukker
  • 2,50 dl Olie
  • 4 Æg
  • 300 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 2 tsk Kanel (stødt)
  • 0,50 tsk Ingefær (stødt)
  • 1 knsp. Salt
  • 150 g Gulerødder
  • Vaniljecreme

  • 1 dl Sødmælk
  • 0,80 dl Piskefløde
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 20 g Sukker
  • 15 g Maizena
  • Pynt

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Gulerodskagebunde
  1. Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen. Riv gulerødderne fint og bland i dejen sammen med revet marcipan.
  2. Kom dejen i en smurt rugbrødsform og bag ved 160°C i ca. 40-45 minutter. Når kagen er afkølet, deles den i 3 lag.
Vaniljecreme
  1. Vaniljesukker, ½ dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
  2. Bland sukker, maizena og æggeblomme med den resterende ½ dl mælk, i en skål og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
  3. Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
  4. Cremen fordeles jævnt på de 3 lag.
Kagens top pyntes med ODENSE Choko Karamel og fondantgulerødder.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften