Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Nougatlagkage med nøddebunde 10

Kan du heller ikke få nok af nougat? Så får du her opskriften på en lækker lagkage med nougatmousse og nøddebunde. Opskriften kan være til den svære side. Men vi skal nok guide dig godt igennem nedenfor!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne i ovnene ved 180°C i 10-12 min. indtil de har fået lidt farve. Husk at vende i dem engang imellem, så de bliver ristet jævnt. Når hasselnødderne er ristet og kølet af, hakkes de til hasselnøddemel og blandes med hvedemelet. Det kan også sagtens blendes sammen i en foodprocessor.
  2. Pisk æggehviderne en smule og tilsæt derefter 150 g sukker. Pisk til en fast marengs. Derefter tilsættes igen 150 g sukker og der piskes kort i marengsen, for at blande sukkeret godt rundt i marengsen. Hasselnøddemelet tilsættes og vendes sammen i marengsen.
  3. Smør derefter 3 bunde ud på bagepapir på ca. 20 cm i diameter. Bundene må gerne være godt tykke. Bag dem ved 180°C i 18-20 min.
  4. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  5. Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med nougat. Kog fløden op, tilsæt den udblødte husblas og hæld over chokoladen og nougaten.
  6. Pisk chokolademassen godt sammen til en ensartet masse. Lad nougatcremen køle ned til stuetemperatur inden flødeskummet vendes i. Cremen skal være fast nok til, at den kan sprøjtes i små toppe på kagen.
    Samling: Når bundene er kølet helt af, bruges der en sprøjtepose til at sprøjte små toppe på hele den nederste bund på kagen. Læg den anden kagebund ovenpå og sprøjt igen små toppe af nougatmousse hen over bunden. Til sidst lægges den tredje bund på toppen og resten af nougatmoussen bruges til at pynte kagen. Du kan f.eks. sprøjte små toppe i den ene side af kagen. Pynt kagen med chokoladekugler vendt i bronzestøv og skovsyre. Så er kagen klar til servering.

Tip

Lav smukke nougatdekorationer til kagen ved at skære tynde skiver af nougat med en kartoffelskræller eller ostehøvl.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften