Nougatlagkage med nøddebunde 10
Kan du heller ikke få nok af nougat? Så får du her opskriften på en lækker lagkage med nougatcreme og nøddebunde. Opskriften kan være til den svære side. Men vi skal nok guide dig godt igennem nedenfor!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Nøddebunde
- 300 g Hasselnødder
- 15 g Hvedemel
- 6 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 300 g Sukker
-
Nougatcreme
- 2,50 dl Piskefløde
- 2,50 dl Piskefløde (pisket til flødeskum)
- 2 bl. Husblas
-
Pynt
- Chokoladekugler (f.eks. Maltesers)
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rist hasselnødderne i ovnene ved 180°C i 10-12 min. indtil de har fået lidt farve. Husk at vende i dem engang imellem, så de bliver ristet jævnt. Når hasselnødderne er ristet og kølet af, hakkes de til hasselnøddemel og blandes med hvedemelet. Det kan også sagtens blendes sammen i en foodprocessor. De brune hinder på hasselnødderne kan nulres af, efter nødderne er ristede, men de kan også sagtens beholdes på og hakkes med til hasselnøddemelet.
- Pisk æggehviderne en smule og tilsæt derefter 150 g sukker. Pisk til en fast marengs. Derefter tilsættes igen 150 g sukker og der piskes kort i marengsen, for at blande sukkeret godt rundt i marengsen. Hasselnøddemelet tilsættes og vendes sammen i marengsen.
- Smør 3 bunde ud på bagepapir på ca. 20 cm i diameter. Bundene må gerne være godt tykke. Bag dem ved 180°C i 18-20 min.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med nougat. Kog fløden op, tilsæt den udblødte husblas og hæld over chokoladen og nougaten. Pisk nougatcremen godt sammen til en ensartet masse og lad den køle ned til stuetemperatur.
- Pisk fløde til let skum og vend den i nougatcremen. Sæt evt. cremen i køleskabet, til den er fast nok til, at den kan sprøjtes i små toppe på kagen.
- Når bundene er kølet helt af, bruges der en sprøjtepose til at sprøjte små toppe af nougatcremen på hele den nederste bund på kagen. Læg den anden kagebund ovenpå og sprøjt igen små toppe af nougatcremen hen over bunden. Til sidst lægges den tredje bund på toppen og resten af nougatcremen bruges til at pynte kagen. Du kan f.eks. sprøjte små toppe i den ene side af kagen.
- Pynt kagen med chokoladekugler vendt i bronzestøv, og skovsyre. Så er kagen klar til servering.
Tip
Lav smukke nougatdekorationer til kagen ved at skære tynde skiver af nougat med en kartoffelskræller eller ostehøvl.
Bag gerne nøddebundene op til 3 dage før kagen lægges sammen med nougatcremen, og opbevar dem i en kagedåse eller plastbøtte med låg, ved stuetemperatur.
Den færdige kage kan fryses.
Find flere lagkageopskrifter lige her.