Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Glutenfri rabarbermousse-kage 4

Skal du forkæle din bedre halvdel til Valentinsdags? Så kan du finde opskriften til en lækker og skøn glutenfri rabarbermousse kage lige her - perfekt til den specielle anledning.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 personer

  • Mazarinbund

  • 40 g Sukker
  • 60 g Smør
  • 1 Æg
  • Rabarber-indlæg

  • 1 bl. Husblas
  • 1 stk. Rabarber (frisk)
  • 0,50 dl Vand
  • 50 g Sukker
  • Rabarbermousse

  • 3 bl. Husblas
  • 1 dl Piskefløde
  • 150 g Rabarbersaft (alternativt kan du selv koge 300 g rabarber i ½ dl vand og 30g sukker)
  • 100 g Lyngelé
  • 10 dråber Frugtfarve (Rød)
  • 1 stk. Rabarber til pynt

Sådan gør du

  1. Rabarbercrudité: Start med at lave pynten af 1 stang frisk rabarber. Skræl en tynd bane med en kartoffelskræller. Kom banerne i koldt vand for at de krymper sammen.
  2. Bund: Rør marcipan og sukker godt sammen med en elpisker og tilsæt smør lidt ad gangen. Tilsæt derefter æg. Smør massen ud på bagepapir (ca. 10x 10 cm). Bag ved 160° C i ca. 20 min. Lad bunden køle af mens resten af delene til kagerne tilberedes.
  3. Rabarber-indlæg: Læg husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Skær rabarber ud i små stykker og kog sammen med vand og sukker indtil rabarberne er møre. Tilsæt den udblødte husblas og kom kompotten i gummiforme eller fx i små isterningeforme og sæt på frost.
  4. Rabarbermousse: Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, ca. 10 min. Hak chokoladen fint og pisk fløde til flødeskum. Kog rabarbersaften op og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i chokolademassen. Pisk godt sammen til en ensartet masse og lad den køle af til stuetemperatur inden flødeskummet vendes i.
  5. Samling: Rabarbermoussen fyldes i ønsket form, så der er plads til indlæg og bund. Pres derefter det frosne rabarber indlæg ned i moussen. Til sidst lægges bunden på og det hele sættes på frost, mindst 6 timer, gerne natten over.
  6. Bland lyngele og frugtfarve i en skål. Når kagerne er frosne vendes de ud af formen og sættes på en rist inden de overtrækkes med farvet lyngelé. Pynt med rabarbercrudité som på foto.

Tip

Sæt gerne moussen på frost flere dage i forvejen, og pynt kagen på selve dagen.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Find flere glutenfri opskrifter lige her. 

Produkter i opskriften