Rabarberkage med kokosmarengs (á la bedstefars skæg) 12
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 150 g Sukker
- 150 g Smør
- 3 Æggeblommer
- 1 Æg
- 1 dl Mælk
- 225 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 300 g Rabarber , snittede
- 125 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 3 Æggehvider
- 200 g Sukker
- Kokosflager
Sådan gør du
-
Rør sukker, smør og marcipan (150 g) blødt og cremet. Pisk først ægget i og dernæst æggeblommer i en ad gangen og pisk mindst 1 min. for hver. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med mælk.
-
Kom dejen i en smurt bradepande ca. 20*30 cm og bag den 15 min. ved 175°C.
-
Bring langsomt rabarber, sukker (125 g) og vaniljekorn i kog og lad det koge 5 min. til en tyk kompot.
-
Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk til en sej marengs. Vend revet marcipan (50 g) i.
-
Smør rabarberkompotten ud på kagen i et jævnt lag og kom marengsen henover. Drys med kokos og bag kagen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er gylden og sprød. Afkøl inden servering.