Mazarinkage med rabarber 1
Sol, sommer og rabarber - det bliver ikke meget bedre. Her får du en virkelig lækker tærte med saftig mazarinbund og smukke stykker af frisk rabarber på toppen. Den kræver lidt snittearbejde, men ellers er den nem at gå til og resultatet er helt i top. Server den gerne med en skefuld vaniljeis eller letpisket flødeskum rørt med lidt cremefraiche. En skøn kombination af sødt og syrligt, blødt og sprødt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.
-
Mazarinbund
- 200 g Sukker
- 3 Æg
- 100 g Hvedemel
-
Topping
- 250 g Rabarber
- 2 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
Rabarbermazarin
- Marcipanen rives, og blandes med sukkeret.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og rør i massen indimellem.
- Tilsættes hvedemel og rør sammen.
- Fordel dejen i en springform med en diameter på ca. 20 cm.
- Skær bladene fra rabarberne, og skyl stænglerne rene.
- Skær rabarberne i i 1 1/2 cm tykke skiver, og læg stykkerne på dejen.
- Drys vaniljesukkeret over rabarberstykkerne.
- Bag tærten i 40 minutter ved 180°C.
Tip
Brug hvad du har - året rundt
Den saftige mazarinbund er nem at variere og passer til det meste. Kig i haven eller frugtskålen, både rabarber, æbler, blommer, solbær, hindbær og brombær fungerer skønt i tærten. Brug rabarber og jordbær i foråret, modne bær og blommer i sensommeren og æbler eller pærer i efteråret. Tærten kan bages året rundt med lige det fyld, du har ved hånden.
Gem ca. 50 g af marcipanen. Skær den i tern og kom den i dejen til sidst for at få synlige flotte stykker marcipan i tærten.
Frosne rabarber kan erstatte de friske uden for sæson.