Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
55 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Rabarbertærte med havens frugter 2

Havens frugter kager er et koncept af kager, hvor havens skønneste frugter er inddraget som ingredienser. Her får du opskriften på den skønneste 'havens frugter kage' i form af en rabarbertærte. Rabarbertærten er fyldt med lækre ingredienser som marcipan og friske rabarber. Grundopskriften på kagebunden er til en 23 cm springform og giver hele to kager, så du nemt kan eksperimentere med andet fyld end rabarber. Andre forslag til tærtefyld: Æbletærte: 4 æbler uden kernehus og stilk, skåret i både. Bærtærte: 90 g brombær, 30 g solbær og 30 g ribs. Blommetærte: 7 blommer skåret i både.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 2 stk.

Sådan gør du

  1. Marcipan rives og blandes med sukker. Æg tilsættes lidt efter lidt. Når massen er rørt sammen, tilsættes hvedemel. Fordel dejen i 2 springforme.
  2. Bladene skæres fra rabarberne, der skylles rene og skæres i 1 1/2 cm tykke skiver og lægges på dejen. Til sidst drysses vaniljesukker på tærterne, inden de bages i 40 minutter ved 180°C.

Tip

Gem ca. 100 g af marcipanen. Skær den i tern og kom den i dejen til sidst for at få synlige flotte stykker marcipan i tærten.

Produkter i opskriften