Små rabarbermazarinkager med hvid chokolade og brændt marengs 12
Forkæl dig selv, eller nogen du holder af, med vores små rabarbermazarinkager. Den søde smagsblanding af rabarber og den hvide chokolade, er uimodståelig. Og så er den ovenikøbet toppet med brændt marengs. En perfekt blanding af sødme og syrlighed i hver bid.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Syltede rabarber
- 300 g rensede Rabarber
- 1,50 dl Vand
- 150 g Rørsukker
-
Marzarinkager
- 1 Vaniljestang
- 150 g Sukker
- 150 g Smør
- 3 Æg
- 160 g Hvedemel
- 1,50 tsk Bagepulver
-
Marengs
- 2 Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
- 80 g Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Syltede rabarber
- Skær rabarberne i små stykker á ca. 2 cm.
- Kom rabarberne, vandet, og rørsukkeret i en gryde, og kog op ved svag varme i 5-10 min. til rabarberne er møre, og sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen, og afkøl rabarberne.
- Si rabarberne fra lagen, og gem både lagen og rabarberne til senere.
Mazarinkager
- Tænd ovnen på 175°C.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- Riv marcipanen groft, og rør det sammen med sukkeret og vaniljesukkeret.
- Tilsæt smørret, og rør det godt sammen.
- Rør æggene i et ad gangen.
- Vend forsigtigt melet, bagepulveret, og 0,5 dl af rabarberlagen i dejen. (Gem resten)
- Hak den hvide chokolade, og vend det i dejen.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, og tryk forsigtigt syltede rabarbere ned i midten af hver kage.
- Bag kagerne i ca. 25 min, til de er gyldne.
- Tag kagerne ud, og dryp resten af sukkerlagen over dem, mens de endnu er lune.
- Afkøl kagerne.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk til en marengs.
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med rund tyl.
- Dekorer kagerne med marengs, og brænd forsigtigt med en creme brulé-brænder.
Tip
Du kan finde endnu flere opskrifter på lækre desserter og kager lige her.