Rabarber cheesecake 8
Forkæl dig selv med en lækker rabarber-cheesecake, der tilbyder en skøn balance mellem sødme og syrlighed. Den friske rabarber giver en forfriskende smagsoplevelse, mens den sprøde bund tilføjer et dejligt bid. Perfekt til en romantisk middag eller som en lækker dessert til at fejre særlige øjeblikke. En skøn dessert, der vil glæde enhver!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Bund
- 175 g Digestive kiks
- 1 spsk Sukker
- 100 g Smør (smeltet)
-
Fyld
- 500 g Flødeost
- 0,50 Vaniljestang (kornene)
- 2 dl Sukker
- 3 Æg (str. S)
-
Gelé
- 500 g Rabarber i grove stykker
- 3 dl Sukker
- 3 spsk Limesaft
- 0,25 dl Vand
- 5 bl. Husblas
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tænd for ovnen på 175°C.
-
Knus kiksene og bland dem med sukker og revet marcipan. Smelt smørret og bland det i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen godt fast i bunden af en springform (ca. 24 cm). Sæt formen med kikseblandingen i køleskabet mens du laver fyldet.
-
Pisk flødeost med vanilje og sukker. Tilsæt æggene et ad gangen. Hæld fyldet i formen og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den har sat sig.
-
Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
-
Kom rabarber, sukker, limesaft og vand i en kasserolle og lad det simre i 20 minutter, og derefter trække i 20 minutter. Sigt og lun lidt af saften.
-
Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den i den lune saft. Rør al saften sammen og sæt geléen koldt lidt. Ca. 30 minutter, men rør jævnligt, for at sikre dig at den ikke begynder at sætte sig.
-
Hæld den afkølede (men ikke stivnede) gelé på kagen og sæt kagen tilbage i køleskab i mindst 1 time, eller til geleen har sat sig.
-
Servér kagen kold.
Tip
Rabarber fra frost kan bruges uden for sæson.
Pynt med et fint hjerte af ODENSE Fondant eller farvet ODENSE Marcipan og servér kagen til den sødeste du kender.
Find flere opskrifter på cheesecakes her.