Blandet konfekt til Valentinsdag 2
Valentinsdag er kærlighedens dag. I denne opskrift får du vejledning til at lave de lækreste chokoladeovertrukne jordbær, de fineste marcipanhjerter og den skønneste konfekt. Hele herligheden vil med garanti imponere din udkårne. Se også den mere uddybende opskrift på hjerteformet valentinskonfekt her.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 2 personer
-
Hjerter
-
Jordbær
- Jordbær (friske)
-
ODENSE Hvid Chokolade 200 g (revet) til pynt
-
Roser
- 2 spsk Flormelis
- Pastafarve (rød)
-
Konfekt
-
200 g
- 50 g Hasselnøddekerner
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Hjerter
- Del marcipanen i 10 stykker, form dem som 2 små dråber, og sæt dem sammen to og to.
- Vend hjerterne i smeltet hvid chokolade, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Jordbær
- Dyp jordbærrene i smeltet lys chokolade, og pynt med lidt revet hvid chokolade.
Roser
- Ælt marcipanen sammen med ca. 1 tsk. rød bolsjefarve og 2 spsk. flormelis.
- Rul massen tyndt ud i en plastiklomme, og stik den ud med et æggebæger.
- Læg 3-5 stykker i række, og rul dem sammen.
- Fold bladende ud af og 'nip' dem evt. lidt tyndere for at efterlige en rose.
Konfekt
- Smelt den mørke chokolade over vandbad.
- Hak hasselnødderne fint, og rist dem på en pande i ca. 5 minutter.
- Rul marcipanen tyndt ud i en plastiklomme, og skær den i 4 brede strimler på hver 4 cm.
- Pensl strimlerne med ca. 2/3 af det tempererede chokolade, og drys med de ristede hasselnødder. Læg strimlerne oven på hinanden, inden de størkner.
- Skær dem i 8 stykker, og pensl med den resterende 1/3 tempererede chokolade. Lad dem størkne i ca. 5 minutter, og halvér stykkerne i trekanter.
Dekorér værtindegaven som vist på billedet.