Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Chokolade roulade 12

Her får du opskriften på en lækker og flot chokolade roulade. Den er perfekt til enhver special anledning og bør nydes med en lækker kop kaffe. Følg instruktionerne herunder.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig masse - der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig.
  3. Derefter sigtes hvedemel, kakaopulver og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene. Så rives marcipanen i dejen og derefter hældes ud på en bageplade med bagepapir. Smør den ud som en firkant og bag den ved 220°C i ca. 6-8 min. Bunden må ikke få for meget, da den så knækker, når den skal rulles sammen til en roulade. Når bunden er bagt færdig, kan den med fordel pakkes ind i film så den ikke bliver tør.
  4. De hakkede hasselnødder ristes i ovnen ved 160°C i ca. 10 min., for at give dem en smule farve og smag. Derefter smeltes chokoladen og olien tilsættes. Pas på at det ikke bliver for varmt. Til sidst tilsættes hasselnødderne og det hele røres sammen og sættes til side indtil det skal bruges. Det kan genopvarmes hvis det bliver for koldt.
  5. Samling: Drys rouladebunden med en smule sukker og vend den om på et stykke bagepapir, så bagesiden vender ned mod bordet. Pisk derefter chokoladecremen, så den bliver fast og smør den ud på rouladebunden. Men husk at gemme lidt til pynt på rouladen.
  6. Nu er rouladen klar til at blive rullet sammen. Start i den ene ende og rul den stramt hele vejen, for at undgå huller i rouladen.
  7. Når den er rullet, sættes den i fryseren for lige at sætte sig en smule, og den skal være helt kold inden hasselnød overtrækket kan hældes ud over den. Når rouladen er frossen, eller meget kold på ydersiden, hældes den lune hasselnødde-overtræk ud over hele rouladen, så det lægger sig i et tyndt lag over det hele. Når overtrækket har sat sig, skæres enderne af hvis man gerne vil kunne se ind i rouladen.
  8. Til sidst pyntes rouladen med resten af chokoladecremen, som sprøjtes som små toppe ovenpå rouladen. Pynt kagen med skovsyre og hasselnødder vendt i bronzestøv.

Tip

Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.

Find flere roulade opskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften