Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
24 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Dessert med chai pocheret pære, chokolade, is & marcipanchips 6

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

  • 6 stk. Pærer (store, flotte, slanke)
  • Lage

  • 1 liter Vand
  • 12 stk. Kardemommekapsler (hele, grønne)
  • 1 tsk Nellike (hele)
  • 2 stk. Kanelstang (små)
  • 1 lille stykke tørret Ingefær
  • 1 Vaniljestang
  • 2 strimler Citronskal
  • 100 g Sukker
  • Marcipanchips

  • 1 Æggehvide (á 36 g/stk)
  • 50 g Sukker
  • 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
  • 0,50 tsk Kanel (stødt)
  • 1 knsp. Ingefær (stødt)
  • 1 knsp. Nellike (stødt)
  • 2 spsk Sukker
  • 25 g Hasselnøddeflager
  • Tilbehør

  • 1 liter Vaniljeis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Skræl pærerne men lad stilkene sidde.
  2. Bring vand, kardemomme, nelliker, kanel, ingefær, flækket vaniljestang, citronskal og sukker i kog.
  3. Tilsæt pærerne og lad det simre under låg i 4 min. Sluk for varmen og lad dem trække i lagen til næste dag. Sørg for at pærerne er dækket af lage, hold dem nede med en underkop.
  4. Rør marcipan, æggehvide og sukker sammen. Smør dejen ud som små tynde kager på en bageplade med bagepapir. Bland krydderierne med sukker og drys det på kagerne sammen med nøddeflager.
  5. Bag kagerne ca. 12 min. ved 160°C til de er gyldne. Afkøl på rist.
  6. Servér pærerne med vaniljeis og marcipanchips dryppet med såvel nougat som chokoladesauce.

Tip

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Produkter i opskriften