Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Citronfromage med marcipancrumble 8

Der er noget særligt ved citronfromage. Den er simpel, velkendt og indeholder både sødme og syre. I vores udgave har vi anrettet den i portionsglas, som gør desserten både stilfuld og let at gå til. Nederst i glasset ligger en sprød marcipancrumble, der giver et sprødt modspil til den let syrlige og bløde citronfromage, som til sidst pyntes med lidt flødeskum. Fromagen indeholder husblas, men det er ingen sag - følg blot opskriften, så bliver den både blød og luftig. 

 

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Marcipancrumble

  • 75 g Smør
  • 100 g Lys Sirup
  • 175 g Havregryn
  • 50 g Mandelsplitter
  • Citronfromage

  • 6 bl. Husblas
  • 4 Æggehvider
  • 4 Æggeblommer
  • 130 g Sukker
  • 3 dl Piskefløde
  • 2 dl frisk Citronsaft
  • Citronskal af 1 citron
  • Pynt

  • 2 dl Piskefløde til pynt

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Marcipancrumble

  1. Kom smør, sirup, havregryn og mandelsplitter på en pande, og rist til det er gyldent.
  2. Tag panden af varmen, og riv marcipanen i.
  3. Lad crumblen køle af, og opbevar den evt. i en lukket bøtte, til den skal bruges.

Citronfromage

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand, i minimum 10 minutter.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det bliver en lys og luftig æggesnaps.
  4. Pisk herefter fløden til en let skum.
  5. Varm citronsaften og den revne citronskal op til kogepunktet, og smelt husblassen her i.
  6. Pisk straks saften ned i æggesnapsen. Vend flødeskummet i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
  7. Kom et par skefulde marcipancrumble i hvert serveringsglas og hæld citronfromagen over.
  8. Sæt glassene i køleskabet i ca. 2 timer, til fromagen har sat sig.

Pynt

  1. Pynt med flødeskum, lidt ekstra crumble og lidt citronskal revet i strimler.

Tip

Hvis du evt. vil lave desserten dagen i forvejen, skal crumblen på toppen i stedet for i bunden af glasset, og drysses på fromagen lige inden servering.

Se flere opskrifter på kager, desserter eller nytårsdesserter her.

 

 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften