Sværhedsgrad
Forberedelsestid
25 minutter
Samlet tid
1,25 timer

Drømmekage-bradepandekage 30

Er der noget som kage, der kan skabe glæde i et klasselokale, i et omklædningsrum efter en træning eller i kaffepausen på jobbet? Drømmekagen er måske klassikeren over dem alle, når det kommer til "uddelingskage". Her har vi kræset ekstra for den ved at tilsætte marcipan i både kagedejen og kokostoppingen - og så er der nok til 30 personer. Nogle gange går kagedrømme i opfyldelse. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 personer

  • Kagebund

  • 300 g ODENSE Bagemarcipan 300 g eller Original ODENSE Marcipan 375 g
  • 500 g Sukker
  • 500 g blødt Smør
  • 10 tempererede Æg
  • 650 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 dl Mælk
  • Topping

  • 200 g Smør
  • 300 g Sukker
  • 1,50 dl Mælk
  • 200 g Kokos
  • 200 g Original ODENSE Marcipan 200g eller ODENSE Bagemarcipan 300g

Sådan gør du

  1. Ælt marcipan og sukker grundigt sammen. Dette gøre nemmest ved brug af en røremaskine med spartel.
  2. Det bløde smør røres i marcipanmassen af to omgange.
  3. Æggene tilsættes et ad gangen, og der røres grundigt indimellem at hvert æg tilsættes.
  4. Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen. Mælk tilsættes, og det røres grundigt sammen.
  5. Kom dejen i en stor bradepande med bagepapir i bunden, og bag den ved 175°C grader i ca. 30 min.
  6. Topping: Kog smør, sukker og mælk op. Tilsæt kokos og revet marcipan, og varm toppingen godt igennem under omrøring.
  7. Fordel kokostoppingen på kagen (gerne mens den stadig er varm) og bag den ved 220°C grader i ca. 10 min. til den er flot gylden.

Tip

Kagen kan med fordel bages dagen før servering og blot opbevares tildækket på køkkenbordet. Holdbarheden er 5 dage.

Produkter i opskriften