Mandelkage 14
Her finder du opskriften på en lækker, kompakt kage lavet på marcipan og drysset på toppen med mandelflager. Perfekt til en kop kaffe når du venter gæster. Find opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
- 250 g Smør
- 250 g Sukker
- 5 Æg
- 125 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 50 g hasselnødde- eller Mandelflager
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og rør ca. 1-2 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
-
Kom dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, drys med mandelflager og bag kagen ca. 1 time ved 160°C. Så længe der sidder dej på pinden/gaflen når man prikker i kagen, er den ikke færdig. Afkøl på bagerist og skær den i pæne stykker.
-
Server den som den er eller sammen med frisk frugt og en kugle is.
Tip
Tip. Kagen kan også drysses med friske bær eller frugt skåret i mindre stykker på toppen samt lidt perlesukker før den sættes i ovnen og bages.