Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser

Mandelkage 14

Her finder du opskriften på en lækker, kompakt kage lavet på marcipan og drysset på toppen med mandelflager. Perfekt til en kop kaffe når du venter gæster. Find opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og rør ca. 1-2 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
  2. Kom dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, drys med mandelflager og bag kagen ca. 1 time ved 160°C. Så længe der sidder dej på pinden/gaflen når man prikker i kagen, er den ikke færdig. Afkøl på bagerist og skær den i pæne stykker.
  3. Server den som den er eller sammen med frisk frugt og en kugle is.

Tip

Tip. Kagen kan også drysses med friske bær eller frugt skåret i mindre stykker på toppen samt lidt perlesukker før den sættes i ovnen og bages.

Produkter i opskriften