Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

"Den overdådige" chokoladekage 14

Den overdådige chokoladekage er den ultimative chokoladebombe med både bund og creme af chokolade. Den skønne kage toppes med en lækker ganache, og pynt selvfølgelig med endnu mere chokolade.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Chokoladecreme (skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug):

  1. Kog fløde op, og hæld over den mørke chokolade.
  2. Pisk godt sammen, og sæt på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.

Chokoladekage:

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  3. Vend smeltet og let afkølet kakaosmør i dejen, og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform (Ø 20-22 cm), og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

Samling:

  1. Del kagen i 3 bunde. Smør et lag chokoladecreme på to af bundene, og sæt toppen på. Gem lidt creme til små toppe på kagerne. Skær kagen ud i 14 stykker.
Ganache:
  1. Smelt chokolade og smør i en gryde. Når massen er smeltet, tilsættes ¾ dl fløde. Rør godt rundt i ganachen, og lad ganachen køle ned til 35 °C.
  2. Hæld den 35 °C lune chokoladeganache ud over hvert stykke kage, så det lægger sig som et tæppe oven på stykkerne. Sprøjt en lille top af chokoladecreme oven på hvert stykke, og pynt derefter med ribs.
Pynt:
  1. Temperér mørk chokolade eller smelt overtræk, og afsæt små striber på et stykke bagepapir. Fold bagepapiret rundt, så der dannes små spiraler. Når chokoladen har sat sig, tages de små chokoladespiraler af papiret og sættes fast i chokoladecremen på toppen af kagestykkerne. Pynt spiralerne med guldstøv.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften