Napoleonskage med jordbær og chokolade-hyldeblomstcreme 10
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 1 pk Butterdej
- 2 Æggeblommer
- 0,50 dl Hyldeblomstsaft , konc.
- 1 tsk Majsstivelse
- 1 dl Madlavningsfløde eller kaffefløde
- 2 bl. Husblas
- 2,50 dl Piskefløde
- 250 g friske Jordbær
- 1 dl Flormelis
-
Pynt
Sådan gør du
-
Skær butterdejen ud i stykker på ca. 6*10 cm. Læg dem på en bageplade, pensl med æg, prik med en gaffel og bag dem ca. 15 min. ved 210°C. Afkøl kagerne på en bagerist.
-
Pisk æggeblommer, hyldeblomstdrik, majsstivelse og fløde sammen i en gryde. Varm forsigtigt cremen op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør hakket chokolade i og rør til cremen er jævn.
-
Læg husblassen i blød 5-10 min. i koldt vand, pres vandet fra. Smelt husblassen i den varme creme og sæt den til afkøling til cremen er halvstiv.
-
Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen. Skyl bærrene og skær bærrene i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække.
-
Flæk kagerne midt igennem. Pynt toppen med smeltet chokolade og læg kagerne sammen med creme og bær. Sæt kagerne koldt indtil servering.