Hvid chokoladebrownie med jordbærcreme 12
Syndig og skøn brownie, der med fordel kan laves dagen inden den serveres. Servér den kold eller ved stuetemperatur, desuden kan brownien holde sig i 3-4 dage i køleskabet. Perfekt som dessert til Valentinsdag eller som en frisk sommerkage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 125 g Smør
- 3 stk. Æg
- 300 g Sukker
- 0,50 stk. Vaniljestang , kornene heraf
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
-
Tilsættes i dejen til sidst
- 75 g Valnødder
- Olie eller smør til formen
-
Topping
- 0,50 dl Piskefløde
- 1 dl Piskefløde
- 2 spsk Jordbærmarmelade
-
Pynt
- friske Jordbær
- evt. Sukkerhjerter
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt smør og chokolade over lav varme, gerne over vandbad og lad det køle lidt.
-
Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemassen og chokolade sammen. Sigt mel og bagepulver i og rør rundt til det hele er godt blandet.
-
Vend hakket chokolade, marcipan og valnødder i dejen.
-
Smør en form (ca. 24 x 24 cm), læg bagepapir i bunden og hæld massen i. Bag kagen ved 180° C i 40-50 minutter. Lad den køle af.
-
Smelt 50 g chokolade over vandbad sammen med 1/2 dl piskefløde. Tag det af varmen og lad det køle lidt. Pisk 1 dl piskefløde til blødt skum og vend det forsigtigt med chokolademassen og jordbærmarmelade.
-
Kom cremen i en sprøjtepose og lad den køle helt af. Skær kagen i 12 stykker og sprøjt med jordbærcreme. Pynt med jordbær og evt. sukkerhjerter.
Tip
Du kan sagtens springe jordbærcremen over, hvis du synes det er for besværligt, eller for meget af det gode. Lav da blot den skønne brownie og pynt den med jordbær.
Se alle vores brownie-opskrifter her.