Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,3 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokoladekage med hindbær 12

Choko frangipane med hindbær - chokoladekage med et strejf af sommer.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Bland mel, flormelis og kakao. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg og æggeblomme. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet. Rul dejen ud og læg den i en tærteform 26-28 cm i diameter.
  2. Læg et stykke bagepair ovenpå og fyld bunden rundt i kanten med med tørrede bønner, linser eller kikærter, så tærtekanten holdes på plads, mens den bages. Forbag tærtebunden 12 minutter ved 200° C.
  3. Smelt smørret for svag varme. Hak chokoladen og smelt den i det varme smør. Rør sukker, revet marcipan, æg og æggeblommer blødt og cremet og rør smørret i.
  4. Fordel hindbærrene blandet med sukker i tærtebunden og hæld marcipancremen over. Bag tærten ca. 20 minutter ved 200° C. Server tærten kold evt. drysset med flormelis.

Tip

Benyt tørrede bønner, linser eller kikærter til at fylde i kanten, så tærtebunden holdes på plads.

Se flere opskrifter på chokoladekage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften