Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3,5 timer
Vurder denne opskrift

2 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Othellokage 12

Othellokagen er en klassiker i Danmark. Og vi forstår godt hvorfor. Kagen er opkaldt efter Shakespears teaterstykke, Othello. Kagen lægges sammen med lagkagebunde og flødecreme, og i vores bud på den klassiske kage har vi bl.a. tilføjet et lag med en kransekagebund. Kagen er dekorativt pyntet, men samtidig smager den også himmelsk. Server kagen for dem, du holder af.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker skummende. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend det i æggemassen med let hånd.
  2. Fordel dejen i 2 smurte meldryssede lagkageforme eller springforme (22 cm. i diameter). Bag lagkagebundene i ca. 8 min. ved 225°C, og afkøl på bagerist.
  3. Smør kransekagemassen ud på et stykke bagepapir, hvor der er tegnet en cirkel med en diameter på 22 cm (brug bunden fra springformen). Bag den ved 180°C i ca. 15 min.
  4. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljekorn sammen i en gryde. Pisk mælken i, og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem.
  5. Læg husblassen i blød i 5-10 min. i koldt vand, og pres vandet fra. Smelt husblassen i den varme creme, og sæt den til afkøling, til cremen er halvstiv.
  6. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i cremen. Skyl bærrene, og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis, og lad dem trække.
  7. Læg lagkagebunden på et fad, og smør halvdelen af flødecremen hen over. Kom halvdelen af bærrene oven på. Læg kransekagebunden oven på, og kom resten af flødecremen samt bær oven på. Læg den anden lagkagebund på som låg.
  8. Rul marcipanen tyndt ud imellem to stykker bagepapir. Skær marcipanen i brede strimler (samme bredde som højden på kagen), og pak dem omkring lagkagen. Lad kagen trække mindst 2 timer i køleskabet inden servering. Pynt med flødeskum, chokoladespåner og bær.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften