Marmorkage 24
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 personer
-
Chokoladekage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Vaniljekage
- 1,50 Vaniljestænger
- 255 g Sukker
- 190 g blødt Smør
- 3 Æg
- 6 dl Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 2,50 dl Yoghurt naturel
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladekage
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
Vaniljekage
- Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
- Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
Smør 2 rugbrødsforme. Hæld skiftevis lys og mørk dej i formene og rør en gang rundt med en strikkepind. Bag ved 160 grader i ca. 40-45 min.