Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Marmorkage 24

Marmorkage er en klassisk og elsket skærekage, som har været en favorit i mange år. Den smukke og lækre kage, der kombinerer både sandkage og chokoladekage, er nem at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet. Hemmeligheden ligger i, at én dej er smagt til med vaniljesukker, mens den anden får en dejlig smag af kakao. Så på ingen tid kan du nyde en frisk og duftende marmorkage til eftermiddagskaffen!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Chokoladekage

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  3. Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.

Vaniljekage

  1. Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
  2. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.

Smør 2 rugbrødsforme. Hæld skiftevis lys og mørk dej i formene og rør en gang rundt med en strikkepind. Bag ved 160 grader i ca. 40-45 min.

Tip

Hvordan får jeg marmormønster i min kage?

For at opnå det karakteristiske marmormønster er der en enkel metode. Følg opskriften, og hæld de to dejtyper sammen i formen. For at være helt sikker på, at mønsteret fremstår smukt, kan du forsigtigt trække et træspyd gennem dejen i et zigzag-mønster, inden du sætter kagen i ovnen. Vær opmærksom på ikke at røre for meget, da dejen ikke må blandes helt sammen.

Kan marmorkage fryses?

Ja, du kan sagtens fryse din marmorkage. Når du vil spise den, skal du lade kagen tø op ved stuetemperatur. Det er vigtigt ikke at varme den op i ovnen, da det kan få kanterne til at blive tørre.

Hvor længe kan en marmorkage holde sig?

Marmorkagen holder sig frisk i op til 5-6 dage, hvis den opbevares i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. Hvis du opbevarer kagen i køleskabet, kan den hurtigt blive tør, medmindre du har tilføjet glasur eller frosting, som indeholder æg eller mejeriprodukter.

Find endnu flere opskrifter på kager og desserter i vores store opskriftsunivers.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften