Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Appelsinmazarinkage med safranglasur 10

Her får du opskriften på en lækker saftig appelsinmazarinkage med safranglasur. Kagen er super enkel at lave og kræver ikke ret mange ingredienser. Derfor er den helt ideel at lave, hvis du får gæster over, og gerne vil servere lidt sødt for dem. I kagen møder du syrlige noter af appelsin fra mazarinbunden, som harmonerer smukt med den sødmefulde safranglasur.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Mazarinkage

  • 75 g Smør (stuetemperatur)
  • 2 spsk Sukker
  • 3 Æg
  • 2 spsk Majsstivelse
  • Safranglasur

  • 1,50 spsk Vand (måske lidt mere)
  • 1 g Safran
  • 3 dl Flormelis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mazarinkage

  1. Læg bagepapir i bunden af en springform, 21-22 cm i diameter.
  2. Riv marcipanen fint og kom den i en skål.
  3. Tilsæt smørret og pisk det med en elpisker.
  4. Tilsæt sukker, æg og majsstivelse. Pisk i et par minutter og hæld dejen i formen.
  5. Bag i midten af ovnen i 25-30 minutter, ved 180 grader.

Glasur

  1. Bland safran og vand i en skål. Rør flormelis i.
  2. Hæld glasuren over kagen, og fordel den ud til kanterne.
  3. Servér med flødeskum eller vaniljeis.

Tip

Se flere opskrifter på kage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften