Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 12 anmeldelser

Citronmazarin med creme, bær og blomster 10

Hvem elsker ikke en lækker mazarinkage? Marcipanen i kagen gør den svampet og rund i smagen, og den milde mazarinkage fungerer fantastisk i kombination med syren fra frugt, såsom i en jordbærtærte. Her er vi gået all in på syre og friskhed ved at tilføje citron i både mazarinmassen samt i cremen på toppen. De små mundrette citronmazariner er helt perfekte til forårets og sommeren mange festligheder. Opskriften giver 10 kager, men den kan let skaleres op til flere sommerdesserter. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Citronmazarin

  • 100 g Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 100 g blødt Smør
  • 2 Æg
  • 50 g Hvedemel
  • Saft og skal af 1 ubehandlet Citron
  • Frosting

  • 25 g blødt Smør
  • 35 g Flormelis
  • 100 g naturel Flødeost
  • 1 spsk Citronsaft
  • Pynt

  • Sommer Bær fx blåbær eller hindbær
  • Frisk Mynte
  • Stedmoderblomster, spiselige

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Citronmazarin

  1. Tænd ovnen på 180°C.
  2. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukkeret, vaniljesukkeret og det bløde smør, til massen bliver lys og cremet. 
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker massen til en lys og luftig creme.
  4. Sigt hvedemelet i dejen, og vend dernæst med citronskallen og -saften.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt dejen ud i 10 små minirugbrødsforme i silikone (eller andre små silikoneforme).
  6. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 20 min. Mærk efter med en nål, om kagerne er bagte. Hænger dejen ved, bages kagerne i lidt længere tid. 
  7. Afkøl kagerne i formene, og vend dem forsigtigt ud.
  8. Stil kagerne på køl, indtil de skal pyntes.

Frosting

  1. Pisk det bløde smør sammen med flormelissen, til massen bliver helt hvidt og cremet. Tilsæt flødeosten og citronsaften, og pisk massen til den er ensartet.
  2. Kom frostingen i en sprøjtepose med en tylle, og dekorer de små kager.
  3. Pynt med bær, mynte og spiselige blomster.

Tip

Find endnu flere opskrifter på lækre kager lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften