Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Luksusdrømmekage med marcipanremonce 20

Den klassiske drømmekage er et sikkert hit blandt danskerne. Her får du en luksusudgave af drømmekage, du kender og elsker. Vi har nemlig tilføjet marcipan både i dejen og i remoncen på toppen. Det kan simpelthen ikke blive mere lækkert!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Drømmekage

  1. Tænd ovnen på 180°C.
  2. Kom smørret, rørsukkeret, vaniljesukkeret, og den groft revne marcipan i en skål, og pisk sammen.
  3. Pisk i ca. 5 min. til det er lyst og luftigt.
  4. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk ved laveste hastighed.
  5. Bland hvedemelet med bagepulveret, og rør blandingen i dejen skiftevis med mælken.
  6. Rør forsigtigt sammen, og fordel dejen i en form (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir.
  7. Bag kagen i ca. 20 min. til den er gylden.
  8. Mærk efter med en nål, om kagen er færdigbagt. (Hænger der dej ved, bages kagen i lidt længere tid.)

Marcipanremonce

  1. Kom smørret i en gryde, og smelt ved svag varme.
  2. Tag gryden af varmen, og rør med den brune farin, siruppen, kokosmelet, den groft revne marcipan og mælken til en remonce.
  3. Fordel remoncen på kagen, og bag den yderligere i ca. 10 min.
  4. Afkøl kagen før den skæres ud.

Tip

Du kan finde endnu flere opskrifter på drømmekager og kager lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften