Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Brunsviger med marcipan 1

Brunsvigeren er en gærdejskage toppet med et lækkert lag remonce med brun farin, der bages i bradepande. Mange fynboere forbinder brunsvigeren med fødselsdage, hvor den ofte serveres som kagekone eller kagemand. Og som de stolte fynboere vi er her hos Odense Marcipan, vil vi selvfølgelig gerne slå et ekstra slag for, hvad der i vores øjne burde være intet mindre end en nationalret - nemlig brunsvigeren.

Derfor har vi naturligvis også en opskrift på den lækre brunsvigerkage. Opskriften er nem og simpel at følge, og så kræver det blot en halv times arbejdstid at trylle en svampet, hjemmebagt brunsviger frem.

Selvom det er en simpel kage, så er brunsvigeren en kage, som næsten alle har en holdning til. Og vi har også hørt, at den nogle steder bliver spist med flødeskum på. Uanset hvad, så er brunsviger elsket af både børn og voksne, og det er en sikker vinder til kontoret eller andre begivenheder, der kræver en stor kage.

Vores brunsvigeropskrift med marcipan er et lækkert alternativ til den klassiske opskrift. Pynt evt. kagen med et tyndt, flot lag marcipan, hvor du med en glasur kan skrive en lille tekst på - f.eks. navnet på fødselaren. Alternativt kan kagen også pyntes efter fri fantasi med vores forskellige typer krymmel og knas, eller f.eks. slik, M&M's og chokolade. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt herefter sukker, salt, æg, blødt smør og til sidst hvedemel. Lad dejen hæve på bordet til dobbelt størrelse, inden den kommes i en lille smurt bradepande (ca. 30x20 cm.) eller tærteforme. Imens forberedes remoncen.
  2. Rør margarine blød med brun farin. Tilsæt revet marcipan og til sidst sirup. Fordel remoncen på dejen. Tildæk kagen, og lad den efterhæve ca. 1½ time.
  3. Drys kagen med lidt brun farin, og bag den derefter ved 210° C i 10-12 minutter. Pynt evt. med chokolade, Pastel perler eller andet sjovt.

Tip

Find flere kageopskrifter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften