Lagkage med solbær og marcipanbånd 11
I denne lagkage spiller solbær hovedrollen. Syren fra bærerne giver kagen et friskt løft, der klæder både den lette flødeskum og de klassiske lagkagebunde. Marcipanbåndet tilføre sødme og bid til kagen, der både fuldender smagen og udtrykket.
Lagkagen er nem at forberede og samle, og det kræver ikke meget at løfte udtrykket til wauw-effekt. Her er der hele vejen rundt i kanten sat små toppe af solbærflødeskum, afsluttet med en lille spiselige blomster på hver top. Lagkagen er helt perfekt til sommerens fester, eller når du vil forkæle middagsgæster, eller gæster til kaffen, med noget ekstra lækkert.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 11 personer
-
Solbærlagkage
- 0,75 dl Vand
- 0,50 dl Solbærsaft
- 3 stk. Lagkagebunde
- 5 dl Piskefløde
- 4 bl. Husblas
- 400 g Solbærmarmelade (delt i 2 portioner a 200g)
-
Marcipanbånd
- 200 g Flormelis
- 40 g Glukosesirup
-
Pynt
- 1 Stedmoderblomster, spiselige
Sådan gør du
Solbærlagkage
- Bland vand og solbærsaft, og pensl alle 3 lagkagebunde med saften.
- Læg en af lagkagebundene på et serveringsfad.
- Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 10 min.
- Pisk fløden til let skum.
- Smelt husblas i en lille gryde eller i mikroovnen og rør det i den ene portion marmeladen. Tilsæt halvdelen af flødeskummet og vend det godt sammen, inden den sidste halvdel af flødeskummet vendes forsigtigt i.
- Tag en lille skålfuld af solbærskummet fra til pynt og fordel ellers resten af skummet imellem de 3 lagkagebunde. Fordel den sidste portion marmelade på toppen af lagkagen. Sæt kagen i køleskabet.
Pynt
- Ælt marcipanen med flormelis og glukose. Tilsæt evt. en spiseskefuld vand, hvis marcipanen er for tør. Pak marcipanen i en plasticpose og lad den gerne hvile ved stuetemperatur en times tid.
- Rul marcipanen ud i rigeligt flormelis, på både bord og kagerulle og skær den til, så den passer til et bånd omkring kagen. Rul marcipanbåndet sammen til en rulle (sørg for at drysse lidt flormelis på først, så ikke det klistre sammen) og rul derefter marcipanbåndet ud igen, rundt om kagen.
- Pynt kagen med dutter af det sidste solbærskum og fine spiselige blomster.
Tip
Du kan også bage dine egne lagkagebunde med marcipan. Find opskriften her. Vær opmærksom på at denne opskrift giver 4 bunde, men her kan antallet blot ændres til 3 i drop-down-menuen.