Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
12 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Nem chokoladebombe med chokoladefjer 10

Chokoladebombe med chokoladefjer. Kagens sider pyntes med fjer af chokolade, og toppes med friske hindbær.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
  2. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  3. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  4. Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  5. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 18 cm og bag ved 160° C i ca. 50 min.
  6. Lad kagen køle helt af og del kagen i 3-4 bunde.
  7. Pisk chokoladecremen luftig. Cremen fordeles mellem de 3-4 bunde og afslut med en tyndt lag på toppen samt siderne af kagen.
  8. Chokoladefjer: ODENSE overtræk smeltes og fyldes i en sprøjtepose. Små ”klatter” på størrelse med en 2-krone sprøjtes ud på bagepapir. Placer fingeren på chokoladedråben og før fingeren opad, så der formes en flot fjer. Fjerene køles af til de størkner.
Kagen pyntes med de hjemmelavede fjer og friske hindbær på toppen.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften