Kiksekage 10
Her har du opskriften på en rigtig kageklassiker, nemlig kiksekagen. Og en klassiker er jo ikke en klassiker uden grund. Måske har du barndomsminder om kiksekage i mormors kolonihavehus, måske bager du den af og til selv, og måske har du aldrig smagt den før - og nu skal det være. Uanset den kiksekagehistorik, har vi en rigtig god og let opskrift på kiksekage her. Vi har tilføjet nougat i opskriften, der giver en lækker rund smag til kagen, der komplimentere de bitre noter i den mørk chokolade og der knasende element fra kiksene. Pynt eventuelt kagen med revet chokolade, knas eller kugler, og servér den kiksekage kold til både børn og voksne.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Kiksekage
- 250 g Smør
- 100 g Flormelis
- 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 30 stk. Kiks (ca. 190 gr.)
- 1 dl Piskefløde
-
Pynt
-
ODENSE Mix Knas/Crisp 35g evt. vendt i
Sådan gør du
Kiksekage
- Beklæd en aflang bageform (ca. 10 x 28 cm) med plastfilm. Smelt smørret ved svag varme i en gryde.
- Hak 250 g. af den mørke chokolade, og skær 250 g nougat i små tern.
- Tag gryden med smørret af varmen. Rør smørret sammen med den hakkede mørke chokolade i en skål og tilsæt nougatternene. Rør til chokoladen og nougaten er helt smeltet.
- Pisk flormelissen og æggeblommerne til en let og luftig masse. Rør massen i chokolade-/nougatblandingen. Rør til blandingen er glat og blank.
- Kom lidt af chokolade-/nougatcremen i bunden af formen, og læg et lag kiks ovenpå. Top med endnu et lag creme. Skær den resterende nougat i skiver, og læg et lag nougat oven på cremen. Fortsæt derefter igen med skiftevis creme og kiks. Slut af med chokolade-/nougatcreme, og glat overfladen.
- Kog fløden op, og hæld den over de resterende 50 g. mørke chokolade. Pisk det hele godt sammen. Læg husholdningsfilm helt tæt ned til massen, så ganachen ikke danner skorpe, og sæt den på køl (gerne til dagen efter, men minimum 2 timer). Når ganachen er helt kold, piskes den med et piskeris, indtil den har en fast konsistens. Sprøjt ganachen på toppen af kagen.
Stil kiksekagen i køleskabet, til den skal serveres. lige inden servering kan kagens pyntes med lækker toppen, og serveres både i sin hele form eller skiveskåret på forhånd.
Tip
Se flere opskrifter på kage her.