Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Kiksekage 10

Her har du opskriften på en gammel kending, nemlig kiksekagen, som vi synes, fortjener en opblomstring. I vores opskrift har vi tilføjet nougat, der tilfører en lækker smag til kagen, der ellers som traditionelt set består af kiks og mørk chokolade. Pynt kagen med slik efter egen smag, og servér kagen kold til børn og voksne.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Beklæd en aflang bageform (ca. 10 x 28 cm) med plastfilm. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak 250 g mørk chokolade og skær 250 g nougat i små tern.
  2. Tag gryden med smørret af varmen. Rør smørret sammen med hakket mørk chokolade og nougattern i en skål. Rør til chokolade og nougat er helt smeltet.
  3. Pisk flormelis og æggeblommer til en let og luftig masse. Rør massen i chokolade-/nougatsmørret. Rør til blandingen er glat og blank.
  4. Kom lidt af chokolade-/nougatcremen i bunden af formen, og læg et lag kiks ovenpå, og dernæst et lag creme på. Skær den resterende nougat i skiver, og læg et lag oven på cremen. Fortsæt derefter igen med skiftevis creme og kiks. Slut af med chokolade-/nougatcreme og glat overfladen.
  5. Kog fløden op, og hæld den over 50 g mørk chokolade. Pisk det hele godt sammen. Læg husholdningsfilm helt tæt ned til massen, så ganachen ikke danner skorpe, og sæt den derefter på køl (gerne til dagen efter, men minimum 2 timer). Når ganachen er helt kold, piskes den med et piskeris, indtil den har en fast konsistens. Sprøjt ganachen på toppen af kagen.
  6. Stil kiksekagen i køleskabet, til den skal serveres. Pynt den til sidst af med slik, skær den i skiver og servér.

Produkter i opskriften