Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
12 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Kiksekage med chokolade og nougat 14

En klassiker, hvor alle kan være med! Her får du den nemmeste opskrift på en lækker kiksekage med chokolade og nougat. Der er en arbejdstid på 30 minutter, og en del tid i køleskabet. Men vi lover, at den er ventetiden værd. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

  1. Beklæd en aflang bageform (ca. 1½ liter/10x28cm) med plastfilm. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak den mørke chokolade og skær nougat i små tern.
  2. Tag gryden med smørret af varmen. Rør halvdelen af smørret sammen med hakket mørk chokolade i en skål og resten sammen med nougat i en anden skål. Rør til chokoladen/nougaten er helt smeltet.
  3. Pisk flormelis og æggeblommer til en let og luftig masse. Rør halvdelen i chokoladesmørret og resten i nougatsmørret. Rør til blandingerne er glatte og blanke.
  4. Kom lidt af den mørke chokoladecreme i bunden af formen og læg et lag kiks ovenpå. Kom derefter et lag nougatcreme på og fortsæt skiftevis med kiks og de to slags cremer. Slut af med halv nougatcreme og halv chokoladecreme og glat overfladen.
  5. Stil kiksekagen i køleskabet til den skal serveres. Skær den i skiver og servér.

Tip

Find endnu flere lækre opskrifter på kager lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften