Kiksekage med chokolade og nougat 14
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
- 250 g Smør
- 100 g Flormelis
- 30 firkantede Kiks ca. 190 g
- 30 firkantede Kiks ca. 190 g
- 1 Pasteuriseret æggeblomme
Sådan gør du
-
Beklæd en aflang bageform (ca. 1½ liter/10x28cm) med plastfilm. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak den mørke chokolade og skær nougat i små tern.
-
Tag gryden med smørret af varmen. Rør halvdelen af smørret sammen med hakket mørk chokolade i en skål og resten sammen med nougat i en anden skål. Rør til chokoladen/nougaten er helt smeltet.
-
Pisk flormelis og æggeblommer til en let og luftig masse. Rør halvdelen i chokoladesmørret og resten i nougatsmørret. Rør til blandingerne er glatte og blanke.
-
Kom lidt af den mørke chokoladecreme i bunden af formen og læg et lag kiks ovenpå. Kom derefter et lag nougatcreme på og fortsæt skiftevis med kiks og de to slags cremer. Slut af med halv nougatcreme og halv chokoladecreme og glat overfladen.
-
Stil kiksekagen i køleskabet til den skal serveres. Skær den i skiver og servér.