Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Mandagsbrownie med karamelsauce 10

Med denne opskrift får du en klassisk brownie, men med et tvist af karamel! Og det synes vi faktisk ikke er et helt dumt tvist. De lækre brownies med smag af karamel er helt perfekt til hele familien, eller hvis du bare har lyst til noget lækkert på en kedelig mandag. Følg opskriften herunder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • 120 g Smør
  • 2 Æg
  • 3 dl Sukker
  • 1,50 dl Hvedemel
  • 4 spsk Kakao
  • 1,50 tsk Vaniljesukker
  • 1 knsp. Salt

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og lad det køle af.
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.
  3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  4. Smør en bageform. Fordel halvdelen af browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt).
  5. Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 3-4 minutter, så bunden sætter sig.
  6. Fordel nu karamelsaucen ud over den bagte bund. Mens karamelsaucen flyder ud over kagen, kommer du resten af dejen i en sprøjtepose, og klipper et passende hul heri. Fordel nu resten af dejen ovenpå karamelsaucen i lange baner. Overfladen skal nok glatte sig ud, når du bager videre.
  7. Bag brownien i ca. 30 minutter v. 175 grader i alm. ovn. Tjek evt. med en kødnål, om brownien er bagt i gennem - karamellen skal stadig være flydende.

Tip

En sprøjtepose vil være god at have til denne opskrift.

Se alle vores brownie-opskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften