Fyldte chokolader med saltkaramel 24
Forkæl dig selv og dem du holder af med lækre fyldte chokolader med flydende saltkaramel. Den salte karamel komplimenterer chokoladen helt eminent, og vil smelte et hvert chokoladehjerte. Er du ikke så glad for saltkaramel, kan du undlade flagesalten fra opskriften, så chokoladerne får en midte af flydende karamel. Lav chokoladerne til julens konfektfad eller server dem som en lille luksussnack til studenterfesten, eller til kaffen til konfirmationsfesten eller andre festlige lejligheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
-
Chokoladeskaller
-
Saltkaramel
- 180 g Sukker
- 120 g Piskefløde
- 20 g Smør
- 2 g Flagesalt efter smag
Sådan gør du
- Klargør gerne formen ved at pudse med vat for at fjerne urenheder.
- Temperer chokoladen, og fyld formen op. Bank evt. bobler væk, og hæld overskydende chokolade ud. Lad chokoladen sætte sig med formens bund i vejret.
- Smelt sukkeret til en gylden karamel.
- Varm fløden op i en anden gryde til ca. 70-80 grader.
- Tilsæt forsigtigt fløden i gryden med den gyldne karamel, og kog massen i et minuts tid.
- Sigt karamellen, og tilsæt smørret og salten. Lad karamellen hvile ved stuetemperatur en times tid.
- Fyld karamellen i de støbte chokoladeskaller, og lad den sætte sig (ca. 20 min) på køl. Smør chokolade over de fyldte chokolader, så bunden lukkes.
Tip
Opskriften passer til en hel chokoladeform, der giver 24 stk.
Læs her om temperering af chokolade eller se videoen længere nede.
Find her flere opskrifter på konfekt og fyldte chokolader