Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Cookie karamel flødeboller 25

Er du vild med cookies og karamel, så er denne flødebolle lige noget for dig. Den kombinerer tre af de lækreste ting, vi kender: Cookies, karamel og flødebolle. Bunden består af en lækker chocolate chip cookie toppet med vaniljeskum og overtrukket med ODENSE hvid chokolade med karamel smag. En lækker opgradering af den klassiske flødebolle.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, marcipan og smør sammen med en elpisker. Tilsæt ægget og pisk lidt igen.
  2. Bland mel, bagepulver og natron i en skål og bland det derefter til dejen. Rør sammen til en ensartet masse og tilsæt derefter chokolade chunks.
  3. Lav små kugler på 40 gram og læg dem med god plads på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 175 grader i ca. 15 min.

Flødebolleskum

  1. Sukker, vanilje, glukosesirup og vand koges op til 118 grader. Kom æggehviderne i skålen som skummet skal piskes i. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
  2. Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes til det er helt afkølet og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i chokoladen.

Samling

  1. Sprøjt skummet op på cookiebundene. Brug gerne en stor rund tyl i en sprøjtepose og sørg for at flødebollerne ikke bliver alt for høje.
  2. Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne. Se ODENSE konditorens bedste tips til en vellykket temperering og overtræk af flødebollerne her
  3. Pynt evt. med flagesalt og Odense bronzestøv

Tip

Arbejdet med at tempere chokolade kan være svært! Se her hvordan du bedst muligt tempererer din chokolade.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften