Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Julekys 30

Her får du opskriften på lækre julekys, til den søde juletid. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

Sådan gør du

  1. Marcipanen skæres i skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5-8 minutter.
  2. Guf: Kog 300 g sukker og 1 dl vand op. Lad det yderligere koge i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let, og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 minutter. Guffet skal være helt stift og fast.
  3. Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i ca. 5 minutter ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  4. Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne i smeltet mørk overtrækschokolade.

Tip

Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.

Kan holde sig frisk i 4-5 dage ved opbevaring ved 8-12 grader.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften