Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 66 anmeldelser

Hjemmelavede flødeboller 20

Drømmer du om at lave hjemmelavet flødeboller, der både ser flotte ud og smager fantastisk? Det er heldigvis slet ikke så svært, som det måske lyder. Med den rette opskrift og nogle få gode teknikker kan du nemt lave flødeboller fra bunden – med sprød chokolade, luftigt skum og en lækker bund.

Vi anbefaler at bruge en røremaskine til at piske flødebolleskummet, så du opnår den helt rette konsistens. En håndmixer kan ofte have svært ved at give skummet den nødvendige luftighed, som kendetegner en perfekt hjemmelavet flødebolle.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rul marcipanen til en pølse og skær den i 20 skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 5-8 min. Lad bundene køle af.
  2. Sukker, vanilje, glukosesirup og vand koges op til 118 grader.
  3. Kom æggehviderne i skålen til røremaskinen. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
  4. Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet. og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i overtræk.
  5. Smelt overtræksknapperne i mikroovn eller over vandbad. Hæld evt. det smeltede overtræk i et stort glas og dyp flødebollerne heri. Opbevar flødebollerne i en kagedåse ved stuetemperatur i op til 5 dage.

Tip

Få alle vores bedste tips og tricks til at lave perfekte flødeboller 

Se også vores komplette samling af opskrifter på flødeboller og find din favorit

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften