Hjemmelavede flødeboller med lakrids 30
Her får du en opskrift på hjemmelavede flødeboller med lakrids. De er en lækker mundfuld, og så smager de helt fantastisk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Bund
- 100 g Sukker
- 40 g Pasteuriserede æggehvider
-
Skum
- 100 g Sukker
- 10 g Glukosesirup
- 0,50 Vaniljestang
- 35 g Vand
- 55 g Pasteuriserede æggehvider
- 20 g Lakridspulver
-
Pynt
- Frysetørret jordbær presset gennem en sigte, så det bliver til støv
Sådan gør du
-
Bund: Bland marcipan og sukker. Tilsæt æggehvider lidt efter lidt under omrøring. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt bundene ud i ca. Ø 3 cm. Bag bundene ved 210 ºC i ca. 8-10 min.
-
Skum: Sukker, sirup, korn fra vaniljestang og vand kommes i en gryde og koges op ved jævn varme til 118 ºC. Æggehviderne piskes let med en elpisker i ca. 10 minutter, og sukkerlagen tilsættes langsomt, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold. Det tager ca. 15 minutter. Tilsæt lakridspulver og pisk til en ensartet masse.
-
Samling: Guffet fyldes i en sprøjtepose, og sprøjtes ud på de afkølede bunde.
-
Temperér hvid chokolade. Dyp flødebollerne i en skål chokolade, eller hæld chokolade over flødebollerne. Pynt med guld-, rosa- eller bronzestøv.
Tip
Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.