Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Flødeboller med jordbær 22

Opskriften er udviklet af Christian Tønnesen, kendt fra programmet Den store bagedyst på DR1, efteråret 2012. Christian fik en flot 2. plads og imponerede undervejs i de mange dyster med hans styrke indenfor blandt andet bagværk. Han har således en stærk passion for at bage både brød og kager. Christian er perfektionist, stædig og dedikeret.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 22 stk.

Sådan gør du

  1. Marcipanbunde: Marcipan røres med sukker og æggehvide - stil evt. sukkeret i blød i æggehviden i 1-2 timer inden brug. Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose, og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190°C i 8-10 minutter, til de er gyldne.
  2. Skum: Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog. Når siruppen når 110°C, startes piskning af æggehvider og sukker. Når siruppen når 118°C, hældes det forsigtigt i den piskede skum, og piskes til det har stuetemperatur.
  3. Skær toppen af jordbærrene og sæt et bær på hver af de kolde marcipanbunde, med den skårne side nedad. Fyld derefter skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på marcipanbundene. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter.
  4. Temperér den mørke chokolade og overtræk flødebollerne. Pynt til sidst med frysetørrede jordbær.

Tip

Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her

Vi anbefaler at flødebollerne laves samme dag, som de skal spises. Da det er friske bær, der er i, kan de højst holde sig til dagen efter. Jordbærrene kan erstattes med friske hindbær.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften