Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Flødeboller med hyldebærskum og pistacie 24

Hjemmelavede flødeboller med frisk hyldebærskum og sprød pistacie og marcipan bund. Se hvordan du selv laver flødeboller med støbte flødebolleskaller herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

  • Pistaciebunde

  • 50 g usaltede Pistacienødder
  • 35 g Hvedemel
  • 25 g Flormelis
  • 25 g blødt Smør
  • 1 Æggeblomme
  • 1 knsp. fint salt Salt
  • Chokoladeskaller

  • 500 g
  • Hyldebærskum

  • 90 g Hyldebærsaft
  • 230 g Sukker
  • 110 g Glukosesirup
  • 150 g Æggehvider
  • 1 spsk Sukker
  • Pynt

  • 150 g
  • 70 g usaltede Pistacienødder

Sådan gør du

Pistaciebunde

  1. Ælt marcipan, finthakkede pistacienødder, hvedemel, flormelis og blødt smør godt sammen.
  2. Ælt æggeblommen og salt i til slut og rul dejen ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 4 mm.
  3. Bag hele bunden ved 190 grader i ca. 8-10 minutter til kanterne er let gyldne.
  4. Køl bunden let af og udstik da 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.

Chokoladeskaller

  1. Temperer ODENSE Chokolade og støb en skal i en chokoladeform til flødebolleskaller
  2. Ryst overskydende chokolade ud af formen og lad chokoladen sætte sig
  3. Befri forsigtigt skallerne fra formen og sæt dem til side til de skal fyldes med skum

Hyldebærskum

  1. Kog hyldebærsaft, sukker og glukosesirup op i en lille gryde til præcis 117 grader.
  2. Pisk æggehviderne let til de skummer. Tilsæt 1 spsk. sukker og derefter den brandvarme hyldebærsirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  3. Fortsæt med at piske, til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter.

Samling

  1. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til 1/2 cm fra kanten. Læg pistaciebundene på som “låg”.
  2. Lad flødebollerne hvile i en times tid inden du overtrækker bundene.
  3. Temperer ODENSE chokolade og dyp skallerne med bunden nedad i chokoladen, så den dækker og forsegler pistaciebundene.
  4. Inden chokoladen sætter sig, dyppes bundene i hakkede pistacienødder og lægges til at tørre på siden.

Tip

Arbejdet med at temperer chokolade kan være svært! Man kan sagtens erstatte chokoladen med overtræk, som ikke kræver temperering. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften