Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Rensdyr juleflødeboller med chai latte 25

Vil du overraske dine julegæster med noget anderledes, så er disse Rensdyr juleflødeboller helt perfekte. De er lavet på kransekagebund med chai latte pulver, så de får en dejlig julet smag. Ovenpå er der klassisk vaniljeskum, og så er de overtrukket med de lækreste hvide chokoladeknapper med karamelsmag. Flødebollerne sluttes af med et drys chai pulver, en rød næse af Odense Rosa perler og gevir og øjne af mørk overtræk så de kommer til at ligne rensdyr. Flødebollerne smager af jul og kan blive den nye klassiker til julebordet. Prøv vores Rensdyr juleflødeboller med chai latte.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

Sådan gør du

Kransekagebund

  1. Bagemarcipan æltes sammen med sukker og chaipulver, og æggehviden røres i. Tilsæt evt. lidt mere æggehvide, hvis kransekagemassen er for fast til at sprøjte ud med sprøjtepose.
  2. Sprøjt kransekagemassen ud på en bageplade med bagepapir, i små runde kager på ca. 5 cm i diameter og 1,5 cm i højden.
  3. Bag kransekagerne ved 220 grader i ca. 8-10 min.

Vaniljeskum

  1. Sukker, vanilje, glukosesirup og vand koges op til 118 grader.
  2. Kom æggehviderne i skålen som skummet skal piskes i. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
  3. Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet. og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i chokoladen.

Samling

  1. Sprøjt skummet op på kransekagebundene. Brug en rund tyl i en sprøjtepose og sørg for at flødebollerne ikke bliver alt for høje.
  2. Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne. Se ODENSE konditorens bedste tips til en vellykket temperering og overtræk af flødebollerne her
  3. Drys med rigeligt chaipulver inden chokoladen sætter sig.
  4. Smelt mørk overtræk og tegn gevir på bagepapir. Prik et lille hul på hver side af flødebollen og sæt geviret fast med en anelse overtræk. Lav to øjne med overtræk og sæt en rosa perle fast med overtræk, til næsen.

Tip

Arbejdet med at tempere chokolade kan være svært! Se her hvordan du bedst muligt tempererer din chokolade.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften