Konfekt med saltkaramel 14
Den skønne kokoskonfekt med saltkaramel kan pyntes som på billedet, ved at drysse en smule flagesalt over karamellen og sætte lidt kokosflager i. Opskriften på kokoskonfekt er en sand julefavorit, og er blot en af vores mange skønne opskrifter på julekonfekt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
- 75 g Sukker
- 100 g Creme Fraiche
- 25 g Glukosesirup
- 25 g Smør
- 35 g Kokosmel
- Kokosflager
- Flagesalt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kom sukker i en gryde og varm det op ved høj varme, til det karameliserer og bliver lysebrunt.
-
Sænk derefter temperaturen og tilsæt creme fraiche og glukose. Kog op til 105° C og køl derefter ned til ca. 40° C.
-
Blend/pisk smørret i, for at få en helt glat og lækker karamel.
-
Gryden med karamel dækkes med husholdningsfilm og sættes til side (kan med fordel laves dagen før og stå ude ved stuetemperatur). Den kan blive for hård og svær at arbejde med, hvis den opbevares på køl.
-
Ælt marcipan med kokos og rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 8x14 cm og skær ca. 12-14 mindre stykker á 2x4 cm.
-
Dyp stykkerne i tempereret chokolade (op til kanten) og kom derefter karamellen i en sprøjtepose og sprøjt et flot mønster på toppen af marcipanstykkerne.
Tip
Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.
Konfekten kan også opbevares i køleskabet, så vil karamellen blot blive en smule hårdere.
Find flere konfektopskrifter lige her