Orange-fritter af bagt marcipan og chokolade 14
Her får du opskriften på superlette og superlækre konfektpomfritter dyppet i chokolade. Pomfritterne består af stykker af vores nye marcipan med smag; Marcipan Orange. Marcipanstykkerne er bagt, dyppet i chokolade og pyntet med appelsin og guldstøv. Når marcipanen bages, bliver konsistensen chewy og sprød, samtidig med at appelsinsmagen fremhæves.
En oplagt opskrift at lave sammen børn, da opskriften både er nem og sjov, og smagen er sød og mild, med et strejf af friskhed fra appelsinen og bitterhed fra chokoladen. Et anderledes og frisk pust til julens konfektfad.
Opskriften er udviklet af Louise Bering, der står bag Instagramprofilen @HomemadeByBering. Her deler Louise nem hjemmelavet hverdagsluksus i form af lette og lækre opskrifter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Orange-fritter af bagt marcipan
-
Chokoladedyppelse og pynt
- 2 spsk Sukker
- strimler af Appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin
-
Køb alle ingredienser til en skarp pris i:
Sådan gør du
De bagte marcipan-pomfritter
- Tænd ovnen på 180° C, almindelig ovn.
- Læg marcipanen mellem to stykker bagepapir og rul den ud, til den måler ca. 14*8 cm.
- Skær stænger af marcipanen af ca. 1 cm. tykkelse.
- Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bagstængerne i 8-10 min. til de er gyldne.
- Lad orange-fritterne køle af.
Chokoladedyppelse og pynt
- Skær appelsinskal i fine strimler á 1 mm tykkelse.
- Bland sukker og guldstøv.
- Når orange-fritterne er kølet af, tempereres chokoladen.
- Dyb den ene ende af de afkølede pomfritter i den tempererede chokolade, så det dækker ca. 2 cm af pomfritternes top.
- Pynt halvdelen af pomfritterne med guldsukker og de resterende med appelsinstrimler.
- Lad chokoladen sætte sig og server.
Tip
Opbevar konfektstykkerne i en lufttæt beholder på køl, så har du glæde af dem hele julen (hvis ikke de er spist inden).
Du kan læse og se meget mere her, om hvordan du temperer chokolade.
Find endnu flere lækre opskrifter på konfekt lige her.