Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Mazarinkage med rabarber og citron 30

Er du også vild med saftig, sød og blød mazarinkage? Og tænker du, at lidt frugt og syre kun vil gøre den bedre? Så får du her opskriften på en lækker mazarinkage, hvor der er vendt både rabarber og marengs dejen og på toppen er pyntet med frisk citronglasur og et drys hakkede pistacienødder. Standardopskriften er udviklet til en lille bradepande, og skærekagen er derfor både nem at bage og oplagt oplagt til mange gæster eller uddeling i skolen, børnehaven eller på jobbet.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

  • Mazarin

  • 360 g Sukker
  • 500 g blødt Smør
  • 8 Æg
  • 240 g Hvedemel
  • Rabarber og marengs

  • 500 g Rabarber
  • 300 g Æggehvider
  • 300 g Sukker
  • Citronglasur op pistacienødder

  • 450 g Flormelis
  • 2 Citroner
  • Hakkede Pistacienødder

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mazarin

  1. Ælt marcipanen sammen med sukkeret, og tilsæt smørret af flere omgange. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør til sidst melet i.

Rabarber og marengs

  1. Skær rabarberne i mindre stykker og vend dem i dejen.
  2. Pisk æggehviderne og sukkeret til en blød marengs, og vend den i dejen.
  3. Læg bagepapir i en bradepande på ca. 30x40 cm, og fordel dejen heri.
  4. Bag kagen ved 170° C i ca. 45 min.
  5. Lad kagen køle helt af.

Glasur og pistacienødder

  1. Rør en tyk glasur af flormelissen og revet citronskal og saften fra citronerne (tilsæt evt. en lille smule vand, hvis glasuren bliver for tyk).
  2. Smør glasuren på toppen af rabarberkagen, og pynt med hakkede pistacienødder.

Tip

Kagen har lang holdbarhed og kan også med fordel fryses.

Brug enten friske rabarber fra haven, når det er sæson, eller brug frosne rabarber uden for sæsonen. Rabarberne kan også udskiftes med andre frugter som f.eks. blommer, æbler eller bær.

Se flere opskrifter på kage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften