Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Brombærtærter med brændt marengs 8

Her får du en opskrift på små, fine portionstærter, der gemmer på en sød brombærkompot toppet med smukt brændt marengs i midten. Mørdejen med marcipan er nem at rulle ud, og både tærtebunde og brombærkompot kan tilberedes i forvejen, så kagerne er nemme at samle lige før, de serveres. Nyd kagerne som dessert eller til eftermiddagshyggen.

Tærten kan også laves som én stor i stedet for mange små.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

  • Mørdej med marcipan

  • 15 g Hvedemel
  • 50 g Flormelis
  • 100 g blødt Smør
  • 1 Æggeblomme
  • Brombærkompot

  • 500 g Brombær
  • 175 g Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • Marengs

  • 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
  • 1 tsk Citronsaft
  • 100 g Sukker

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mørdej med marcipan

  1. Bland hvedemel, flormelis og fint revet marcipan sammen i en skål. Smuldr smørret heri, og saml derefter hurtigt dejen med æggeblommen. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i min. 30 minutter, så den bliver let at arbejde med.
  3. Smør 8 små tærteforme, og klip et stykke bagepapir ud i 8 stykker, der kan bruges til at ligge i formene senere. 
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen i ca. 8 stykker – brug en udstikker, eller et glas som passer i størrelsen til dine forme.
  5. Fordel forsigtigt dejstykkerne i de smurte tærteforme. Du kan også vælge at fordele dejen i en stor smurt tærteform. . Fordel bagepapirsstykkerne i og fyld gerne tærtekugler eller tørrede bønner i, for at holde på formen, mens tærterne bager.
  6. Bag tærterne i ovnen ved 200° C i ca. 10 min. til de er gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og stil tærterne tilbage i ovnen. Sluk for varmen, og lad dem bage i eftervarmen i yderligere 5 min. Afkøl på en bagerist.

Brombærkompot

  1. Skyl og rens brombærrene, og kom dem i en gryde sammen med sukkeret og vaniljesukkeret, og kog blandingen i ca. 15 min. til en kompot. Smag eventuelt kompotten til med mere sukker, men husk den må gerne have lidt syrlighed, da marengsen også er sød.
  2. Afkøl kompotten. Si lidt af den overskydende væske fra.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive med citronsaften. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk til tykt guf.

Servering

  1. Fyld tærterne med bærkompot.
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle og dekorer kagerne.
  3. Brænd marengsen med en creme brulé brænder.

 

Tip

Se flere opskrifter på tærter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften