Brombærtærter med brændt marengs 8
Her får du en opskrift på små, fine portionstærter, der gemmer på en sød brombærkompot toppet med smukt brændt marengs i midten. Mørdejen med marcipan er nem at rulle ud, og både tærtebunde og brombærkompot kan tilberedes i forvejen, så kagerne er nemme at samle lige før, de serveres. Nyd kagerne som dessert eller til eftermiddagshyggen.
Tærten kan også laves som én stor i stedet for mange små.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
-
Mørdej med marcipan
- 15 g Hvedemel
- 50 g Flormelis
- 100 g blødt Smør
- 1 Æggeblomme
-
Brombærkompot
- 500 g Brombær
- 175 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
-
Marengs
- 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 1 tsk Citronsaft
- 100 g Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mørdej med marcipan
- Bland hvedemel, flormelis og fint revet marcipan sammen i en skål. Smuldr smørret heri, og saml derefter hurtigt dejen med æggeblommen. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i min. 30 minutter, så den bliver let at arbejde med.
- Smør 8 små tærteforme, og klip et stykke bagepapir ud i 8 stykker, der kan bruges til at ligge i formene senere.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen i ca. 8 stykker – brug en udstikker, eller et glas som passer i størrelsen til dine forme.
- Fordel forsigtigt dejstykkerne i de smurte tærteforme. Du kan også vælge at fordele dejen i en stor smurt tærteform. . Fordel bagepapirsstykkerne i og fyld gerne tærtekugler eller tørrede bønner i, for at holde på formen, mens tærterne bager.
- Bag tærterne i ovnen ved 200° C i ca. 10 min. til de er gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og stil tærterne tilbage i ovnen. Sluk for varmen, og lad dem bage i eftervarmen i yderligere 5 min. Afkøl på en bagerist.
Brombærkompot
- Skyl og rens brombærrene, og kom dem i en gryde sammen med sukkeret og vaniljesukkeret, og kog blandingen i ca. 15 min. til en kompot. Smag eventuelt kompotten til med mere sukker, men husk den må gerne have lidt syrlighed, da marengsen også er sød.
- Afkøl kompotten. Si lidt af den overskydende væske fra.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive med citronsaften. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk til tykt guf.
Servering
- Fyld tærterne med bærkompot.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle og dekorer kagerne.
- Brænd marengsen med en creme brulé brænder.
Tip
Se flere opskrifter på tærter her.