Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Små hindbærtærter med marcipan, nougat og vaniljecreme 8

Her har du en opskrift på små, fine hindbærtærter med marcipan, nougat og vaniljecreme. Tærterne har et fantastisk simpelt og flot udtryk, og så smager de fortryllende. Server hindbærtærterne for dem, du holder af.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

  • Mørdej

  • 75 g Smør
  • 50 g Flormelis
  • 0,50 Vaniljestang
  • 1 knsp. Salt
  • 0,50 Æg
  • 25 g Mandelmel
  • 130 g Hvedemel
  • Mazarinmasse

  • 80 g Sukker
  • 80 g blødt Smør
  • 1,50 Æg
  • 25 g Hasselnødder
  • Evt. 2 spsk Hasselnøddelikør (f.eks. Frangelico)
  • Til servering

  • 400 g friske Hindbær
  • 2,50 dl Creme Fraiche
  • 1 spsk Vaniljesukker

Sådan gør du

Mørdej:
  1. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i (se under Tip, hvor du nemmest afmåler ½ æg).
  2. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte den for meget.
  3. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
  5. Beklæd tærteformene med dejen, og skær overskydende dej væk, så tærterne får pæne og lige kanter.
  6. Stil tærtebundene i fryseren i 1 time.
Mazarin:
  1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern (det er nemmest, hvis marcipanen er kold).
  2. Bland den groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål.
  3. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen.
  4. Tilsæt æg, og rør det sammen til en ensartet masse.
  5. Blend hasselnødderne til fint mel, og rør det i mazarinmassen evt. sammen med hasselnøddelikør.
  6. Tænd ovnen på 175°C. Tag tærtebundene ud af fryseren, og fordel mazarinmassen heri i et jævnt lag. Bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og sæt dem på en rist.
  7. Skær nougat i mindre stykker, smelt den i en skål over vandbad, og smør den på toppen af de afkølede tærter.
Pynt og servering:
  1. Pynt tærterne med hele hindbær, og drys evt. med frysetørrede hindbær.
  2. Rør creme fraiche sammen med vaniljesukker.
  3. Servér cremen som tilbehør til hindbærtærterne.

Tip

Til at afmåle ½ æg, kan du med fordel slå et æg ud i en skål, piske det sammen og hælde halvdelen i dejen.

Udstyr: 8 små tærteringe eller -forme med løs bund (ca. 8 cm).

Find flere frugttærte opskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften