Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Mini citrustærter 12

Denne opskrift på mini citrustærter giver 12. stk. lækre friske tærter. De små tærter indeholder en skøn marcipancreme af bl.a. sukker, marcipan og citronskal. I bunden af hver tærtebund placeres en teskefuld lemoncurd eller appelsin-citrusmarmelade. Servér dem eventuelt til en god kop kaffe.

Billedet med de små fine citrustærter er bagt og taget af vinderen af vores Instagram-konkurrence, @nadjaaugrell. Dette er Nadjas fortolkning af den skønne, lille kage. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Tærtebund

  • 200 g Hvedemel
  • 2 spsk Flormelis
  • 150 g Smør
  • 1 Æggeblomme
  • Marcipancreme

  • 50 g Smør , blødt
  • 75 g Sukker
  • 2 Æggeblommer
  • Citronskal fra 1 økologisk citron
  • 12 tsk Lemoncurd eller appelsinmarmelade
  • Evt. tilbehør

  • Sorbetis (citron) eller vaniljeis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommen.
  2. Del dejen i 12 lige store stykker. Rul stykkerne ud, og læg dem i små tærteforme ca. 7 cm i diameter.
  3. Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Rør æggeblommer samt fintrevet citronskal i.
  4. Kom en teskefuld lemoncurd eller appelsin-citrusmarmelade i hver tærtebund. Fordel marcipancremen oven på, og bag tærterne nederst i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.
  5. Servér tærterne kolde, drysset med flormelis og evt. med en kugle citronsorbet eller is.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften