Mini citrustærter 12
Denne opskrift på mini citrustærter giver 12. stk. lækre friske tærter. De små tærter indeholder en skøn marcipancreme af bl.a. sukker, marcipan og citronskal. I bunden af hver tærtebund placeres en teskefuld lemoncurd eller appelsin-citrusmarmelade. Servér dem eventuelt til en god kop kaffe.
Billedet med de små fine citrustærter er bagt og taget af vinderen af vores Instagram-konkurrence, @nadjaaugrell. Dette er Nadjas fortolkning af den skønne, lille kage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Tærtebund
- 200 g Hvedemel
- 2 spsk Flormelis
- 150 g Smør
- 1 Æggeblomme
-
Marcipancreme
- 50 g Smør , blødt
- 75 g Sukker
- 2 Æggeblommer
- Citronskal fra 1 økologisk citron
- 12 tsk Lemoncurd eller appelsinmarmelade
-
Evt. tilbehør
- Sorbetis (citron) eller vaniljeis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommen.
-
Del dejen i 12 lige store stykker. Rul stykkerne ud, og læg dem i små tærteforme ca. 7 cm i diameter.
-
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Rør æggeblommer samt fintrevet citronskal i.
-
Kom en teskefuld lemoncurd eller appelsin-citrusmarmelade i hver tærtebund. Fordel marcipancremen oven på, og bag tærterne nederst i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.
-
Servér tærterne kolde, drysset med flormelis og evt. med en kugle citronsorbet eller is.