Mazarinkage med karamel-flødeskum 12
Her får du opskriften på en saftig mazarinkage, som er perfekt til mange! Mazarinkagen er fyldt med lækker marcipan og et frisk touch af citron og toppes med cremet karamel-flødeskum og syrlige bær. En oplagt kage til kaffebordet eller til højtider som påske, studentergilde eller sommerens mange fester.
For en ekstra festlig effekt kan du pynte med spiselige blomster.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Mazarinkage
- 175 g Smør
- 2 dl Sukker
- 2 stk. Æg
- 1 dl Mælk
- 2,50 dl Hvedemel
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1,50 Bagepulver
- 1 Citron
-
Karamel-flødeskum
- 3 dl Flødeskum
Sådan gør du
Mazarinkage
-
Tænd ovnen på 175°C (alm. ovn) og smør en springform (23–24 cm i diameter) og læg bagepapir i bunden.
-
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
-
Riv marcipanen fint og pisk smør, marcipan og sukker sammen i en skål.
-
Tilsæt æggene ét ad gangen under omrøring, og rør derefter mælken i.
-
Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen sammen med citronskal. Rør, til du har en ensartet dej.
-
Hæld dejen i formen og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt men stadig saftig. Lad den køle helt af.
Topping
-
Pisk fløden let og vend karamelsaucen i.
-
Sprøjt eller smør karamelfløden på den afkølede kage.
-
Drys med krymmel, evt. lidt ekstra karamelsauce, og pynt med friske bær og spiselige blomster.
Tip
Du kan förbereda kakan innan och dekorera strax innan servering.