Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1.5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Mazarinkage med karamel-flødeskum 12

Her får du opskriften på en saftig mazarinkage, som er  perfekt til mange! Mazarinkagen er fyldt med lækker marcipan og et frisk touch af citron og toppes med cremet karamel-flødeskum og syrlige bær. En oplagt kage til kaffebordet eller til højtider som påske, studentergilde eller sommerens mange fester.

For en ekstra festlig effekt kan du pynte med spiselige blomster.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Mazarinkage

  • 175 g Smør
  • 200 g
  • 2 dl Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 1 dl Mælk
  • 2,50 dl Hvedemel
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1,50 Bagepulver
  • 1 Citron
  • Karamel-flødeskum

  • 3 dl Flødeskum
  • 3 tsk
  • 2

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mazarinkage

  1. Tænd ovnen på 175°C (alm. ovn) og smør en springform (23–24 cm i diameter) og læg bagepapir i bunden.

  2. Smelt smørret og lad det køle lidt af.

  3. Riv marcipanen fint og pisk smør, marcipan og sukker sammen i en skål.

  4. Tilsæt æggene ét ad gangen under omrøring, og rør derefter mælken i.

  5. Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen sammen med citronskal. Rør, til du har en ensartet dej.

  6. Hæld dejen i formen og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt men stadig saftig. Lad den køle helt af.

Topping

  1. Pisk fløden let og vend karamelsaucen i.

  2. Sprøjt eller smør karamelfløden på den afkølede kage.

  3. Drys med krymmel,  evt. lidt ekstra karamelsauce, og pynt med friske bær og spiselige blomster.

Tip

Du kan förbereda kakan innan och dekorera strax innan servering.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften