Blondie med kardemomme 12
Her får du en opskrift på en lækker hvid chokolade-blondie med kardemomme, toppet med en cremet marcipancreme, letpisket flødeskum og sprøde, ristede mandelsplitter på toppen. En nem og smagsrig kage, der kombinerer det søde, det krydrede og det cremede på den lækreste måde.
En blondiekage (ofte bare kaldet en “blondie”) er i familie med en brownie – men i stedet for mørk chokolade og kakao er basen lys: Sukker, smør, æg, hvedemel og vanilje. Resultatet er en halvklistret kage med karamelliseret smag og en gylden “blond” farve. Elsker du cookie dough og tilsmagningsprocessen, inden kagen sættes i ovnen, er det her lige en kage for dig. Her er det "klæg" fremfor "krumme".
Perfekt til både eftermiddagskaffen eller som en flot dessert.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Blondie
- 150 g Smør
- 3 stk. Æg
- 2,50 dl Sukker
- 3 dl Hvedemel
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Kardemomme
- 0,50 tsk Salt
-
Marcipancreme
- 1 dl Piskefløde
- 1 tsk Vaniljesukker
-
Topping
- 3 dl Piskefløde
- Ristede Mandelsplitter
Sådan gør du
Blondie med kardemomme
-
Forvarm ovnen til 175°C (alm. ovn). Beklæd en form på ca. 20x30 cm med bagepapir.
-
Smelt smørret i en gryde, og lad det brune let.
-
Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål, til det er lyst og luftigt.
-
Vend det brunede smør i æggeblandingen.
-
Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør forsigtigt, til massen er ensartet. Vend til sidst de hvide chokoladeknapper i.
-
Hæld dejen i formen og bag i ca. 22 minutter (afhængig af din ovn). Midten skal stadig være blød og bevæge sig let, når du forsigtigt vipper formen.
-
Afkøl kagen helt, gerne i køleskabet natten over, inden du serverer den (kagen er faktisk bedst dagen efter).
Marcipancreme
-
Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en glat creme. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du rive marcipanen fint i en skål, tilføje de øvrige ingredienser og røre sammen med en håndmikser.
-
Fordel marcipancremen oven på den afkølede kage i små dutter, enten med en sprøjtepose eller en ske.
Topping
-
Pisk fløden til blødt skum og sprøjt eller fordel den oven på marcipancremen.
-
Drys eventuelt med ristede mandelsplitter lige inden servering.
Tip
Kagen er bedst på dag to, så bag gerne kagen i dagen før og lad på stå på køl, inden du anretter og serverer.