Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Blondie med kardemomme 24

Her får du en opskrift på en lækker hvid chokolade-blondie med kardemomme, toppet med en cremet marcipancreme, letpisket flødeskum og sprøde, ristede mandler. En nemog smagsrig kage, der kombinerer det søde, det krydrede og det cremede på den bedste måde. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som en elegant dessertkage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

  • Blondie

  • 150 g Smør
  • 2,50 dl Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 1 pkt Vaniljesukker
  • 0,50 tsk Salt
  • 3 dl Hvedemel
  • 1 tsk Kardemomme
  • Marcipancreme

  • 1 stk.
  • 1 dl Flødeskum
  • 2 stk. Fintrevne Mandler
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 0,50 krm Salt
  • Topping

  • 3 dl Flødeskum
  • Ristede Mandler

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Blondie med kardemomme

  1. Forvarm ovnen til 175°C (alm. ovn). Beklæd en form på ca. 20x30 cm med bagepapir.

  2. Smelt smørret i en gryde og lad det brune let, så det får en nøddeagtig duft.

  3. Pisk æg og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt.

  4. Vend det brunede smør i æggeblandingen.

  5. Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør forsigtigt, til massen er ensartet. Vend  til sidst den hakkede hvide chokolade i.

  6. Hæld dejen i formen og bag i ca. 18 minutter. Midten skal stadig være blød og bevæge sig let, når du forsigtigt vipper formen.

  7. Afkøl kagen helt, gerne i køleskabet natten over, inden du serverer den. 

Marcipancreme

  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en glat creme. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du rive marcipanen fint i en skål og røre resten i lidt ad gangen.

  2. Fordel marcipancremen oven på den afkølede kage i små dutter, enten med en sprøjtepose eller en ske.

Topping

  1. Pisk fløden til blødt skum og sprøjt eller fordel den oven på marcipancremen.

  2. Drys med ristede mandelflager lige inden servering.

Tip

Kagen bliver ekstra lækker af at stå på køl natten over, inden du skærer den i stykker og serverer den. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften