Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Dadelkage med is, krokant og saltkaramel 10

Denne opskriften er udviklet i samarbejde med Boligliv og består af små svampet dadelkage, som serveres med is, krokant og saltkaramel. Opskriften er perfekt hvis du gerne vil imponere familien eller gæsterne med noget eksklusivt og lækkert. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • 2 dl Kogende Vand
  • 200 g Dadler (bløde, friske)
  • 0,50 tsk Natron
  • 150 g Farin
  • 150 g Sukker
  • 2,50 dl Olie
  • 4 Æg
  • 300 g Hvedemel
  • 1 stort tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Kanel (stødt)
  • 0,50 tsk Ingefær (stødt)
  • 1 knsp. Salt
  • Krokant

  • 150 g Flormelis
  • 0,50 tsk Havsalt
  • 0,50 tsk Olie
  • 1 tsk Flagesalt
  • 1 liter Vaniljeis

Sådan gør du

  1. Hæld kogende vand over dadlerne og bland natron i. Lad blandingen stå en halv time, og blend derefter til mos.
  2. Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen sammen med dadelmosen.
  3. Fyld dejen i smurte muffinforme, ca. 1½ dl i hver, og bag kagerne ca. 20-25 minutter på 160 grader. Tjek med en kødnål om de er gennembagte.
  4. Smør et stykke bagepapir med lidt olie. Smelt flormelis til karamel på en pande over medium varme, og rør med en træske undervejs. Når massen er gyldenbrun hældes den ud på bagepapiret. Bred ud til et tyndt lag, og drys med havsalt. Lad karamellen størkne og knæk den derefter i ukurante stykker.
  5. Tryk karamelsaucen ud i en serveringsskål, og bland med flagesalt. Vend kagerne ud på serveringstallerkener. Læg en kugle vaniljeis på hver kage, og sæt et stykke karamel i toppen. Server den salte karamelsauce til.

Tip

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Produkter i opskriften