Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
55 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Blomme tarte tatin 8

Her har du en opskrift på den skønneste tarte tatin, der er en klassisk fransk dessert. I vores bud på den klassiske dessert har vi bl.a. tilføjet blommer og marcipan. Den lækre tærte passer perfekt til en god kop kaffe. Og så er den faktisk slet ikke så svær at lave, som man skulle tro.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland mel, marcipan og flormelis, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen med æggeblommen, og sæt dejen i køleskabet i 30 min.
  2. Smelt smør og sukker ved svag varme under omrøring til sukker og smør er smeltet til en karamelmasse, i en lille halvdyb støbejerns stegepande eller lignende ovnfast stegepande.
  3. Halvér blommerne, og fjern stenene. Læg blommerne med snittefladen opad i den varme karamel. Drys med en blanding af farin og majsstivelse og dernæst revet marcipan.
  4. Læg mørdejen ud på et bord, så den er en anelse større end panden. Læg dejen hen over som låg, og stop den godt ned langs kanten. Pensl med æg, og bag tærten ved 200°C i ca. 20-25 min.
  5. Hvis blommerne har væsket meget, kan du evt. hælde den overskydende væske fra. Vend tærten ud på et fad, og servér den lun med flødeskum, is eller cremefraiche.

Tip

Der findes også tærteforme beregnet til tarte tartin.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften